Nisi baba i poklopac. Da sam došao do tog zaključka, ne bih te više ništa ni pitao.Ispada da sam dežurna baba i svakom loncu poklopac.
Ja imam više kunića u dubokom nego u kunićarniku.
Nisi baba i poklopac. Da sam došao do tog zaključka, ne bih te više ništa ni pitao.
Te cijene koje si naveo su za 10 kg hrane ili......?
Zadnje su bili na Kušiću.
Zanima me da li u valpovkinoj smjesi ima kokcidiostatika? To je tu kod Osijeka i nije problem skočiti do Valpova po smjesu. Možda ne bi bilo loše dati ovoj ženki od 1,2 kg. Možda ima malo problema i s tim, pa ne napreduje kao ona druga.
Star je 6mjeseci.Mislio sam ga za rasplod ali izgleda ništ od toga materijala.Ovaj drugi mladi je u srodstvu tj brat od dvije lakše ženke.Treća ženka je stara 5mj. Kolko je bila teška ona tvoja?
Dobro jutro! Evo sam jutros "malo poživčanio" i zaklao onog muzijaka, slijepog putnika!
Sad je prešao 5 mjeseci i čistoga, bez glave sa konzumnim iznutricama 2,7 kg!
Znači da je bio oko pet kg žive vage! Nije mi uopće izgledao toliki, ali eto, ja super zadovoljan!
Imam jos jednog orijaša za zaklati, ali on je skoro godinu dana, pa će u pušnicu na dva-tri dima! Kako mi se čini, jos dvije ženke su skotne, počele nositi slamu u ustima, ali jos ne vidim da prave gnijezdo! Možda se samo tjeraju! Nisu mi nešto posebno lijepe, pa ih ne bih ostavljao! Za sada imam tu 17 komada, a 4 su "favoriti", 2 belgijske i 2 šarca! .
I baš te koje sam odabrao, ne čine ništa, samo jedu i spavaju!
P.S. Od 11 komada, jutros 6 mrtvih!
Danas sam bio kod veterinara u vezi bolestijetre tj. pjega na jetri. Trebao bi mu donesti jetru na analizu .Kaže da bi mi napravio lijek koji bi davao 40 dana u vodu. To bi trebalo ponoviti dva puta godišnje.10 Dana prije klanja ne davati.Kaže da bi to trebao svaki kunićar napraviti jer se to prenaša na više naćina ,preko hrane trave,sijena , nećiste vode,unosom novih kunića,kod parenja,lošom higijenom.Koštalo bi zavisno o kolićini oko 300 do 500kuna.