Robelar, ja sam isto stekao takav dojam da dosta ljudi lažu prvo sami sebe, a potom i cijeli svijet! Istina, ovdje na forumu i nema nekih "napuhanih", ali u stvarnom zivotu-ohoho!
Baš sam jučer zvao jednog tipa radi orijaša i čisto ga pitam informacije radi koliko su mu teški odrasli, a tip ko iz topa da mu je muzijak težak 16 kg i to bez grama sala!!
A mlade kolje sa 4 mjeseca i budu mu oko 5 kg čisti! Mislim ono, takvi ljudi ne zaslužuju uopće daljnju konverzaciju!
Ako mi je kunić težak 7 kg, onda je težak 7 kg, a ne 15!
A šarci (ne samo njemački šarac, već njemački orijaški šarac) mogu bez problema biti teži od "belgijskog", jer njima nije ograničena težina, za razliku od "belgijskog" koji ne smije prijeći 11,9 kg!
A nera007, izgleda da nisam jedini koji ne može pregledati zečicu da li se tjera!
Ach, ima svega! Nego ovo što mi se danas desilo, nije još nikada! Ostavio sam si nekoliko mladih "zečica" koje su sad 5 mj. i cilj mi je bio odabrati 3-4 koje se budu pokazale najboljima! Ali...nisam dobro pregledao pri odvajanju po spolu i eto ti vraga, danas među njih 20-ak gnijezdo puno mladih! Da me ubijes ne znam ni tko je mater, a ni čaču ne mogu naći!
Da se tako rano pare, te da dobiju mlade već sa 5 mj. nisam ni sanjao!
Renatofil drago mi je što si izabrao hibride.Bilo bi dobro da ih vagneš pa da vidimo prirast po mjesecu.
Da ova je duplo teža a isto stare. Neću otkriti toplu vodu ako ti savjetujem da im davaj smjese.Evo sam ih danas vagao.....
Mužjak, star 50 dana - 1,26 kg,
Ženka, stara 65 dana - 1,20 kn,
Ženka, stara 65 dana - 2,4 kg
I ja sam se malo čudio za ove dvije ženke, ali eto, tko ne vjeruje neka dođe na vaganje.
Zato se s prirastom ne treba puno opterećivati. Skoro svi mi ovdje držimo kuniće više iz gušta nego iz čiste koristi.
Da ova je duplo teža a isto stare. Neću otkriti toplu vodu ako ti savjetujem da im davaj smjese.