uzgojitelj
Član
- Tu od
- 1 Ruj 2015
- Poruka
- 195
Kao da čitam neki sadržaj knjige kuničarstvo i još samo fale racepti . No krenimo redom. 30 utovljenika ti može dobra ženka , ako se na nju namjeriš, izleć za tri i pol mjeseca.Ako imaš tri takve ženke onda za m jesec dana. No onda šta kasnije s njima,ako ne trebaš više mladih. Za četveročlanu obitelj da povremeno imaš kunića za ručak ti je dosta mužjak i dvije ženke.Ženku možeš pripustit svaki put poslije okota 45 dana.Moći će othranit mlade i ponovno se oporavit za nove.Sortu ti neću preporučit da se netko ne naljuti , ali uzmi po meni neku sredjnu rasu ili mješance.Što se tiće kaveza ja imam samo drvene jer su mi kunići na žici imali žuljeve. Najbolje ih je hranit s onim šta imaš tj. šta ne moraš kupovat, ali s time da im to ne šteti. Sijeno , žito, voda, su osnova.Duljina tova ti ovisi o puno faktora a najvažniji su kvaliteta kunića i hrana. Većina bi bila zadovoljna tri mjeseca tri kile ali kako to postić.Neke moraš tovit i pola godine ako hoćeš tri kile čistoga.Preko zime mogu biti vani ali ako hoćeš mlade onda im kavezi ne mogu biti otvoreni sa svih strana.Ovo je na grubo, a ostalo malo proćitaj forum.Društvo jel može pomoć i savijet?
Uzgajo bih kuniće za svoje potrebe do 30 utovljenih zečeva godišnje.
Zanimame koliko je potrebno zečica zato imat koju sortu zeceva najbolje uzgajat, kaveze dal napravit drvene ili kupit gotove metalne?
Koliko dana se tove do klanja,sa čime ih najbolje hraniti dali preko zime kavezi mogu vani.
Dali neko ima za prodaju mlade rasplodne ženke i zeca, i kaveze?
Puno pitanja odjednom al eto ako je neko voljan pomoći svaki savjet je dobrodošo.
Kao da čitam neki sadržaj knjige kuničarstvo i još samo fale racepti . No krenimo redom. 30 utovljenika ti može dobra ženka , ako se na nju namjeriš, izleć za tri i pol mjeseca.Ako imaš tri takve ženke onda za m jesec dana. No onda šta kasnije s njima,ako ne trebaš više mladih. Za četveročlanu obitelj da povremeno imaš kunića za ručak ti je dosta mužjak i dvije ženke.Ženku možeš pripustit svaki put poslije okota 45 dana.Moći će othranit mlade i ponovno se oporavit za nove.Sortu ti neću preporučit da se netko ne naljuti , ali uzmi po meni neku sredjnu rasu ili mješance.Što se tiće kaveza ja imam samo drvene jer su mi kunići na žici imali žuljeve. Najbolje ih je hranit s onim šta imaš tj. šta ne moraš kupovat, ali s time da im to ne šteti. Sijeno , žito, voda, su osnova.Duljina tova ti ovisi o puno faktora a najvažniji su kvaliteta kunića i hrana. Većina bi bila zadovoljna tri mjeseca tri kile ali kako to postić.Neke moraš tovit i pola godine ako hoćeš tri kile čistoga.Preko zime mogu biti vani ali ako hoćeš mlade onda im kavezi ne mogu biti otvoreni sa svih strana.Ovo je na grubo, a ostalo malo proćitaj forum.
Kupio sam trideset kila smjese za kuniće u tvornici u Zelini , 106kn. Pošto mislim za pet dana odvojit mlade od ženke maknuo sam im svu drugu hranu osim te smjese i sijena. Kak sam nasipo tak i sad stoji i već dva dana ju neće ni okusit. Ne znam u ćemu je stvar.
Kupio sam trideset kila smjese za kuniće u tvornici u Zelini , 106kn. Pošto mislim za pet dana odvojit mlade od ženke maknuo sam im svu drugu hranu osim te smjese i sijena. Kak sam nasipo tak i sad stoji i već dva dana ju neće ni okusit. Ne znam u ćemu je stvar.
U prijašnjem par prijašnjih tekstova kolega g. robelar je napisao 3kg hrane-smjese do kraja tova,haycom su jako dobri kunići ,ali stojim da su bolji panonci-zavisi koju liniju tražite postoje posebne linije za tov,posebne linije za rasplodne ženke,posebna linija za rasplod-prave haykome će te masno platiti ,a ako mislite za svoje potrebe preporučam panonce ili kaliforjiske bijele-imaju dosta visok randman mesa preko 55% i višedok haykomi imaju 65% i više,a panonci slično kao haycomi.