Jedno pitanje za sve koji pripuštaju ženke preko ljeta:
Da li imate klimatizirane prostore ili bolje rečeno - kako rješavate problem sa ljetnim vrućinama?
Ja nažalost ne mogu,tj.moje ženke ne mogu odgojiti mlade preko ljeta! Dva puta sam pokušavao, ali oba puta mi stradalo više od polovice mladih jer je prevruće i mladi uginu još u gnijezdu!
P.S. jimmy - svaka čast!!
7 i 8mj.izbjegavam da se zenke kote ali ako se kote najbitniji je tip kaveza, i njegov smjestaj
Imam par kaveza na kojima je pod drvo ali su oni opsiveni mrezom tako da uvijek postoji strujanje zraka a te kaveze stavljam u debelu hladovinu ali bitno je da ima strujanje zraka...
Pojacam hrannu i to ono sto rado jedu briketi, trava i razne poslastice mrkva, jabuka...
Naravno svijeza voda kad god prolazim.
U kotilice minimalno slame a ponekad cak i vadim dosta dlaka ako se pretjerano ocupa.
Ako zenka dovoljno jede i pije mladi ce prezivjeti u suprotnom nece svi..
Svakako bi trbalo izbjegavati kotnju u ljeto ne isplati se, zenke se previse iscrpe...
Ove godine planiram staviti ventilator tako da olaksam najvruce dane kunicima u kavezima
Pokusacu ga nekako namjestit da ne piri po njima direktno nego samo da osijete lagani povjetarac...