Mogu potvrdit da covjek ima "dobru robu", bar je imao prije dvije godine kad sam bio kod njega. Robelar, odstazirao sam preko nekoliko izlozbi sa sudcima, od ocjenjivaca, do medjunarodnih sudaca instruktora, kao i sto sam sudjelovao i bio u organizaciji u dvoznamenkastom broju izlozbi, stoga se mogu smatrati kompetentnim da kazem, gle, zacudo, ima puno bitnijih i hrpa drugih stvari kod ocjenjivanja i vrednovanja grla, nego sto je sama tezina....tezina je jedna stavka, od njih 10, koje se ocjenjuju. Nigdje, ali nigdje nije navedeno, kod niti jedne rase, da se svaka deka kunica posebno vrednuje. Konkretno, svaki sarac koji je iznad 6 kila, ocjenjuje se maximalnim brojem bodova (10), bio on 6, 6 i pol, 7, 8 kila tezak... nemora nitko bit neki veliki strucnjak, da odokativno prepozna tezinu kunica, pogotovo kod velikih i orijaskih rasa. Deka gore-dole, tak manje bitno, jer je kod saraca, kao i kod ostalih orijaskih rasa, rijetko koji kunic na donjoj granici tezine i stvarno nije tesko golim okom vidjeti, da je kunic tezak 7 ili 8 kilograma i da je daleko od one donje granice od 6 kila.
Posljednje uređivanje: