e super, hvala tiZnaju one okotit i 10-12 komada ali je pitanje koji postotak preživi. Dosta su nemarne majke i ne pazi kuda staje,a kad uđe u gnijezdo i sa svojom težinom od 8-9 i više kg stane na mlado jako mu je mala šansa da će se oporaviti. Isto tako imaju dosta malu mliječnost pa im treba davati dosta velike količine zobi uz smjesu koju jedu. Ako se misliš baviti ozbiljnije baviti uzgojem orijaša za izložbe najbolje bi ti bilo nabaviti neku srednju pasminu i paralelno pariti ženke jedne i druge pasmine pa kad se okote podmetnuti mlade orijaše pod drugu ženku. Garantiram za hylle i križance srednjih pasmina da bez problema odhrane 12-13 mladih ako je dobra prehrana i ako je ženka u dobroj kondiciji. Meni je znala ženka ostaviti leglo od 5-6 komada i stavio sam sve mlade pod drugu ženku tak da ih je bilo sve skupa 12 i svi su super napredovali samo je ženka bila dosta iscrpljena i nije bilo pametno da se pripušta na 14-18 dan kakva mi je bila praksa nego sam ju ostavio mjesec i pol dok nije došla k sebi. Nemam iskustva ali kolko sam čuo da su ženke Holandskog kunića najbolje i najmliječnije majke te da je zabilježen slučaj kad je jedna ženka odhranila 17 od 17 mladih kolko je bilo stavljeno pod nju.
Ja cu da probam za pocetak s jednom zenkom pa cu da vidim kako ce biti, a to sa podmetivanjem mladih mi se cini odlicno, ako si orijasice tako nespretne..
A zasto se kote samo 3 puta godisnje?