Verticillium
Član
- Tu od
- 29 Sij 2012
- Poruka
- 63
u svakom slučaju hvala za trud.Pokušati ću staviti fotke.U nekoj drugoj godini i ne bi bilo toliko bitno,ali ove godine je cijena predobra za propustiti
Ovo je napredniji primjerak
Da nisi možda malo pretjerao sa gnojidbom dušikom? Lijep, taman, izostanak formiranja glavica, dovoljno vode, visoke temperature... ako je do gnojidbe, definitivno je višak dušika (što iz gnojidbe, što iz nitrifikacije (brzi prelazak iz amonijskog u nitratni), što iz mineralizacije organske tvari (toplina i voda)).od sadnje je stalno navodnjavan,pola kubika vode u svakoj minuti od 20.07 na ovamo,pumpa nije ugašena niti minute.Ukupno navodnjavam 2.5 jutra kupusa i 2 jutra salate.Nema on pojma da je suša.
Folijarno magnezij riješi sa običnim Mg-sulfatom (može se naći u agro dućanima, generički obični ili Magnesiogreen (Pavin d.o.o.); radi se o istom, samo su dvije različite ambalaže).Vjerovatno tocna pretpostavka.U subotu sam ga pospricao sa 5kg/ha bonus npk.U kojem folijarnom ima mg? Imas li preporuku za mangan?
Hvala za vrlo bitan savjet!
Za ovu zimu sadio sam broskvu (nešto kao stočni kelj; ali puno ukusnije, pogotovo nakon mraza; kod nas ide tradicionalno uz palentu, prava zimska klopa :rolleyess, domaća selekcija, domaće sjeme. Na slici lijevo (desno je kelj pupčar; ono manje, to će biti za kraj zime). Bila je u planu i cvjetača, ali štetočina mi je uništila rasad, tako da ništa od toga. Lani bila brokula.Bobostar dali ti proizvodiš kupus.