možda nešto konkretno,
neznam koliko je preporučljivo ridimoilom, islim da on je za vinovu lozu ali mi je u poljoprivrednoj rekao čovjek da bi to bilo ok, e sad nije da mi to baš drži vodu... :supris:
Pozdrav,
imate li kakvu preporuku za neki preparat sa kojim bi bilo dobro poprskati presad kupusa prije čupanja i sadnje na polju a da je protiv takozvane potpale.
Do sada nismo tretirali sa ničim, ali pošto sada najavljuju velike vručine i sparine htjeli bismo ga zaštiti u početnom stadiju od potpale.
Također ga sada prije presadnje planiramo poprskati sa boxerom jer navodno štiti od buhača da 60 dana, mada bismo bili zadovoljni da izdrži i 30.
Najbolje bilo kakvim bakrom.
cabage: znaš li šta o Brunswick kupusu, piše da je neki divovski, ja ga imam u vrtu nekih 150 komada i odlično napreduje, posadio sam ga između redova bijelog luka zimskog. listovi su mu neki tamno zeleni pa skoro plavi.
Bilo kojim folijarnim gnojivom, ili ako imaš nešto vodotopivog (20:20:20). Dodaj okvašivač i neki biostimulator (Protifert, Basfoliar aktiv, Drin) i poprskaj kupus.kupus mi je napo buhac i njega sam se rijesio sad mi je list dosta izbusen i malo osusen. s cim bi ga mogo prihranit da se malo oporavi
trebam pomoc..prije pet dana sam poprskao kupus protiv buhaca i vec ga je napao opet i to ga pojede cijelog..koje je najbolje sredstvo za suzbijanje buhaca i koliko ga puta smijem i u kojem vremenu prskasti..hvala
E Cabage,mi smo koristili Rogor pred desetak godina zu muhu,zapravo smo u Mađarskoj uzimali Bi,ista aktivna tvar samo drugi proizvođač i puno,puno manja cijena,samo sve mi se nekako čini da je pokrivao sve osim buhača.Možda griješim,no mislim da smo sa buhačima ratovali sa drugim insekticidima.Baš me sad zanima ,moram pogledati za što je sve registriran.
sta mislite jel kasno za setvu kupusa sada.?
naravno ja imam 4 reda,za jedan dan spicim oko 2ha
cabage ,svi znamo da kupusnjace slabo napreduju na visokim temp.ovi sto ce sada da rasadjuju cekaju ih jako visoke temp i periodi mirovanja .ko sada bude sejao neke hibride od oko 80 dana stici ce oko 1 novembra.a lako moze da se dsesi da stignu kad i ovi ranije rasadjeni.STA MISLIS O OVOJ MOJOJ TVRDNJI_?