Kakva je razlika između kupusa i zelja?
Evo da malo oživim temu.Zanima me kako smo sa nabavom sjemena,sa proizvodnim planovima za slijedeću godinu,jesmo li spremni konkurirat u proizvodnji Europi,jer znamo da če nas u istu ugurat.Eto za informaciju u Europi je proizvodnja kupusa dostigla 115 t po 1 ha,a zarada im je oko 350 eura po 1 ha,pa se lako izračuna cijena po 1kg.Jesmo li spremni da konkuriramo,što znači da čemo morat biti još jeftiniji.Pitanja ima puno!
Pozdrav svim poljoprivrednicima!
pišem pismo tinta mi se proli,gdje je ona koja mene voli?
Ne mogu ja tu ništa izračunati. Papir svašta trpi.
Poznato je prinos 115t/ha a koliki im je prihod? Zaradu raspišeš kako hoćeš.
Meni je isto malo nevjerojatno da uz takav prihod po hektaru od 115t po 380kn znači cca 44 000kn oni imaju tako mali prihod od 350E=2600kn, to je samo nekih 5-6%, a sta ako bilo šta u proizvodnji krene naopako, onda su u debelom minusu, ako je to tako jadni mi bez Evrope, a jos jadniji sa njomSory,kontam,izostavio sam napisat da prodaju 1kg,po 0,38kn.U tu cijenu uračunati su svi troškovi proizvodnje i utrošene sate rada,stime da u Nizozemskoj 1sat rada sa svim plačenim doprinosima iznosi 15 eura.Eto jučer smo imali predavanje jednog vrsnog i poštenog čovjeka,pa prenosim info
pozz!!
pozz
evo jucer je kod nas u vidovcu odrzana promocija Varaždinskog zelja registriranog oznakom izvornosti http://www.varazdinska-zupanija.hr/...g-zelja-registriranog-oznakom-izvornosti.html
kod mene je spreman rani kupus i kelj...čim se bu dalo ide pod foliju na polje
mislim da je greska sto ne radite svake godine.Ove godine u Srbiji ce biti znatno manje kupus ranog u odnosu na proslu,bas zbog toga sto je prosle god bio 7 centi, pa se zbog toga nadamo vecoj potraznji i ceni naravno.Mislim da ste pogresili sto niste radili i ove.Ali videcemo,kako ce na kreju biti.S obzirom na kupovnu moc ne pise nam se bas dobro...
blago vama vi cete sad u EU i svi vasi problemi ce biti reseni,pa i taj kada je u pitanju kupus.