dotty
Član
- Tu od
- 1 Stu 2010
- Poruka
- 96
Jel netko zna čime tretirat (kojim herbicidom) protiv mente u kupusu? Naime Lontrel ju ne uništava.
A zakaj bi ju uništaval??? Pa poberi ju za čaj! :drinkers:
Jel netko zna čime tretirat (kojim herbicidom) protiv mente u kupusu? Naime Lontrel ju ne uništava.
20 tisuća Elisa od Sakate. Najraniji kupus do sada koji sam sadio. Ovo bi moralo biti za berbu tam oko 20 svibnja, naravno ak nebude snijega.
Čekaj malo, još 20 dana, nisam ja makedonac
Cabage jesi li počeo parat kupus, danas sam čuo cjenu Makedonskog i mogu ti reći boli glava sad da imam kupusa bio bi bogat.
čitam malo ovu temu i sad ću ja pitat nešto glupo, ali zanima me...jel taj kupus kojeg sadite iza ječma (postrno) sijete sjeme ili sadite presadnice?
Postrno idu samo presadnice.
ok hvala ti. mislio sam možda bi se ja mogo malo okušati u povrtlarstvu, pa posaditi jedan komad kupusa za probu, ali neznam kako bi nabavio presadnice, a i čini mi se da se ne isplati kupovati ih, ako ih već nisi sam uzgojio. ovdje kod nas se prodaju po 2 kn komad.
ti ako nećeš taj onda imaš još vremena da sam proizvedeš presadnice pošto je vreme toplo brzo će doći za sadnju ako su na hranjivoj otopini još brže.
znači mogo bi stić i sam uzgojit presadnice ali nemože ovaj koji ide za kiseljenje?
a mislim da baš samo taj mogu prodati na pijaci...
Zavisi šta hoćeš okrugli ili varaždinac ovaj drugi nikako nemože stići ali ja sam kiselio i ademu koji je okrugli i pokazao se bolji nego varaždinac a vegetacija mu je 60 dana.
Kupusari hitno mi je potrebna informacija koje sredstvo uništava slak u kupusu jako se proširio i ako ga hitno ne uništim uništit će on kupus.
Od lontrela mu neće biti ništa, tak da ne bacaš novac. Znam iz iskustva jer u šečernoj repi, ista doza ko i za kupus, slak ne strada.
Okopaj ga, sad kad kupus krene zatušit će ga i neće više stiči do berbe da preraste. Čujem da je bila lijepa kiša u VT