• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Landini

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
30,250
Za nove baš i nije preporuka stavljati nikakve dvotaktole , atf . Kod motora koje imaju dpf niti dvotaktol niti atf .
Dpf, adBlue i ostale nadogradnje novi imaju samo dok su pod garancijom.
Neki i krače ;)
Svejedno se slažem s tobom da je upitno jel to njima pomaže ili odmaže. Vrijeme če dati odgovor na to pitanje ili neko novije i naprednije gorivo.

turke

Aktivni član
Tu od
8 Pro 2014
Poruka
134
Zišel z garancije za sad se vrti 😂 . Dok ne pali kontrolke dober je . Stari deutzi ,539 s pitaj kolko radnih sati nikad niti jeden neje imal problema s diznama i pumpom . Perkins Tj mf je štucnol na 8000 vur . Dizne pišaju . Kupil nove uloške(4komada delphi) bilo je oko 1000-1500 kn nekadašnjih i opet ide . Sad već ne bi bilo loše i pumpu skinuti da se remontuje(jer ima svojih problema) . (Popravak za remont boš pumpe od 600€ pa sve do 1600€ , ovisi kaj je potrebno mijenjati , navodno da je samo glava 600€ , rolice 400€ Itd . U konačnici čist leko da je na kraju bolje kupiti novu za 2000€ i gotovo , ako bude popravak blizu 1500-1600€ . A ako taj traktor neje zaradil v 23 godine kolko je pri nami 2-3000€ da se v njega uloži . Onda nek ide sve u 3 PM .

Posljednje uređivanje od moderatora:

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
29,109
Dvotaktol može pomoći pumpi na starijim strojevima, jer u vrijeme dok su te pumpe napravljene, gorivo je sadržavalo veću količinu sumpora. Sadašnje gorivo (dizel) je “suho” i viskoznije te ima lošija svojstva podmazivanja.
Novi(ji) strojevi s mehaničkim sustavima ubrizgavanja, napravljeni u vrijeme dok je gorivo odsumporeno, predviđeni su za “suho“ i viskoznije gorivo, te im dodatno podmazivanje nije nužno. Ne vjerujem da 0,5…1% može škoditi.
CR motori su zasebna priča i ne mogu reći bi li dvotaktol pomogel ili odmogel (nevezano za EGR, SCR, DPF i ostalu komplikaciju).
Ono kaj bi kod novijih sustava (pogotovo CR) bilo važnije, je dobra filtracija i, posebno, odvajanje vode.

9880

Novi član
Tu od
9 Tra 2022
Poruka
24
Pozdrav imam problem na landini 8550 s kocnicama moram par puta napumpati da bi kocio I poslije kad pustim pedale I ponovo pritisnem propadnu skroz.. nema zraka u sistemu a I ulje nigdje ne gubi

Savo94

Novi član
Tu od
20 Sij 2022
Poruka
4
Pozdrav,
Kupio sam nedavno Landini 9080.
Trebao bih mijenjati ulja u prednjem mostu reduktorima i mjenjaču.
Ako neko poznaje koliko ide kojega gdje ulja?
Hvala unaprijed

Prilozi

• 20250104_105934.jpg
    20250104_105934.jpg
    64.8 KB · Pregleda: 15

komer

Iskusan lik
Tu od
1 Srp 2008
Poruka
4,069

mladenko

Iskusan lik
Tu od
27 Sij 2011
Poruka
1,350
Trebam spojnicu kardanske osovine za prednji pogon, ili tko to može napraviti, jer nitko nema.

Prilozi

• IMG-20250228-WA0002.jpg
    IMG-20250228-WA0002.jpg
    29 KB · Pregleda: 25

komer

Iskusan lik
Tu od
1 Srp 2008
Poruka
4,069
Koliko zubi?i zašto mekane?
Ja sam kupio u masivi,i kaljene su,ali se daju bušiti

NEWHOLLAND

Iskusan lik
Tu od
15 Srp 2010
Poruka
5,680
Meni je nedavno lokalni tokar napravio. Mora bit mekana da prvo ona strada, a ne osovine iz mjenjaca ili diferencijala.

komer

Iskusan lik
Tu od
1 Srp 2008
Poruka
4,069
Osovina strada jer ima lufta u prednjem mostu.
I ja sam mislio da kod mene nema lufta ali sam se zeznuo..

mladenko

Iskusan lik
Tu od
27 Sij 2011
Poruka
1,350
Meni je od prednjeg utovarivac nastradale.
@NEWHOLLAND može neki kontakt i koliko je došlo.
Zubi ima 13 i mjere su 60x32x21.
A sad bi napravio 80 dužinu jer su malo zubi dobili na osovina, pa malo više lovi osovine. Pod katoloski brojem nudi mi samo sa 6 zubi,jbg...

Našao sam nekog u zg a hoće 400€. Puno mi je to...

mika

Iskusan lik
Tu od
22 Ožu 2011
Poruka
1,879

Posljednje uređivanje:

domi_

Novi član
Tu od
16 Ožu 2025
Poruka
1
Landini powerfarm 105 2005. godina zanima me ako netko ima na njemu složenu zračnu instalaciju za prikolice ako mi može poslikati kako je to složeno. Konkretno kako je smješten kompresor, koje je marke i gdje je spojen remen i gdje je smještena boca

Najnoviji postovi

Na vrh