B
brundalo
Guest
Pa da san bas zaostao ne bih reka, cim se sluzim racunalom i govorim par svjetskih jezika...istina ne vozim bijesna kola jer zivim na otoku di je to inace zabranjeno mislim na automobile. Oces razlog zasto ne uziman kredite? Vrlo je jednostavan. U nas u HR mozes isplanirat sta oces i kako oces i napisat elaborat kakv oces. Taj elaborat moze proc sve moguce komisije i mozes dobit kredit. I onda se desi "faktor iznenadjenja" tipa smanjenje cijena mlika. E vidis ti koji su tribali sastavljat te elaborate trebali su u onom dijelu o isplativosti investicije predvidit i najmanju cijenu sa kojom mogu ici naprid. A ocito to nisu napravili. E sad ja tebe pitam ko je zaostao? Ja koji to znan a znan i puno vise od toga ili oni koji su zajebali elaborate i i ekipa koja je na temelju toga dobivala kredite ili mozda ti pametan koji si nasa vridjat o "zaostalosti". Moj prijatelju iman skoro sve u zivotu i cilj mi nisu miljuni nego pristojan zivot a njega mogu osigurat zasad i bez kredita. Ipak je jeftinije stedit i pomalo nesto uzimat i da to bude tvoje a ne kredit pa kad pukne zena na psihijatriju ti eventualno samoubojstvo ili nervno rastrojstvo ako ne i zatvor jer kad ode sve u materinu moras nekoga i strefit, a krivi su svi osim tebe.. Vidjan oko sebe drame "velikih poduzetnika" koji su imali sve a onda je dosa "faktor iznenadjenja" i iznenadija ih - debelo.lovac kaže:
Da smo mi stabilno drustvo u kojem si siguran da ces bar par godina a pod tim mislim bar 3/4 otplatnog roka moc kredit vracat iz svojih prihoda i zivit normalno onda DA - onda bi sigurno uzeja kredit a ovako da hranim lesinare i nabiguze - HVALA NE ni u teoriji. Iz njihovih usta kad triba navuc raju ide med i mliko a di su sad? napali jadnu Bosnu da izvozi nama mliko, a oni ga nemaju ni za sebe. Zapamti glavni krivac je veliki uvoz mlika u prahu kojega na trzistu EU i amerike ima na milijune tona i neznaju di ce sa njim. To ti je za tvoju inf mliko koje nije proslo nijednu strogu kontrolu u njihovim laboratorijima i onda se ne moze prodavat kao svjeze ali se moze pretvorit u prah i onda..... izvozit... nasim svercerima. Toliko o mojoj zaostalosti :mrgreen: