M.M. kaže:
ZJ kaže:
Na Štore 402. Sad je 402DT (kad već nemre biti 404).
Znači, imaš iskustva s atestom. Odlično!
Nitko te nebu kaznil, već pročitaj kaj sam prije napisal. Advokati mogu čuda...(pogotovo oni s vezama)...
Dobar posao si napravio, uvijek su mi se sviđali ti štoreti.
...
Susjed mi sad ima problema sa zakonom. Skretao je u svoje dvorište, lijepo dao žmigavac i u prednji kotač ga udario pametnjaković koji je prestizao dva auta na punoj crti (koji su bili iza susjeda u traktoru) i normalno da nije vidio taj žmigavac. Znači on je htio preteći 2 auta i traktor što se smatra kolonom i zabranjeno je pretjecanje. Obojica su napuhali 0.0, a mom susjedu neki dan došla kazna od 3000kn. I to je dokaz šta advokati mogu...
Daleko smo od teme, ali eto, zadnji put:
Ispravno su postupili, tvoj susjed je kriv 100%. I nema veze s advokatima. Drugačija bi bila situacija da ga je udaril u zadnji kotač. Tad bi krivnja bila podijeljena, jer nebi bilo moguće sa 100%-tnom sigurnošću utvrditi tko je prvi započeo radnju.
Tvoj susjed je oduzel prednost prolaska nekome tko zadržava pravac, jednako kao i da je skrenul pred njega a da mu je išel ususret. Dakle, tvoj susjed nije smio početi skretati dok se nije uvjeril da to smije (tj. da već netko nije započel radnju pretjecanja, a je). Dakle nije se okrenul ili gledal u ogledalo, ili nije razmišljal da bi mogel doći takav jer je netko iza čekal.
On, "pametnjaković", je kriv SAMO za pretjecanje na punoj crti i za pretjecanje kolone (
iako je i to upitno, jer je mogel pretpostaviti da kolona stoji). I da je videl žmigavac, ako je već bil na lijevoj strani imal je prednost. A kaj da ovom žmigavac nije radil (izgorila žarulja)?
Nećeš vjerovati, ali je tako. Nalazil sam se u obje situacije, hvala Bogu bez posljedica.
Mojeg Štorea malo potraži po forumu ili na FP-u.