Štos je u tome da traktorsku kosilicu koristim i na vixi na brijegu, plus doma nekih 1500 kvadrata travnjaka koji će se i dalje kosit traktorskom kosilicom.
Ima tu i nešto trimanja, skupi se toga.
Volim kositi travu ali nima i ljepših načina kako provesti dan ;-)
Ovo doma sam jednom uspio pokositi (4500m2) sa 5 litara benge ali uzmimo da je to bilo redovno košeno, ljeto, niska travica. Kada trava raste ko blesava više se ne može kosit u trećoj pa ni u drugoj već u prvoj brzini.
Hm...evo ovaj dio na kojem trava najviše raste je jučer košen treći put, a tek smo u petom mjesecu.
To nosi svoje u gorivu, vremenu, živcima...
Ti si napravio zanimljivu računicu ali isto tako ja gledam dugoročno. Ne opterećujem strojeve više nego što treba, ulažem danas da bih manje trošio sutra. Uostalom neka mi se dogodi da mi traktorčić neko vrijeme bude u kvaru odmah brdo problema.
U blizini imam i parcelu od skoro 7000 m2 koja nije bila održavana godinama. Ne znam koliko godina ali na njoj su uspjele narasti breze od 4 metra. Frajer mi je to izmalčirao za 400 kn pred neki tjedan.
Znači ovaj malčer bi tri puta godišnje mogao i to pomalčirati.
Tko zna, možda usput još nekome pokosim travicu i malo povratim investiciju, bengu.
BTW Pozdrav kolegi Turopoljcu