Bok forumaši.
Novi sam na forumu. Živim na selu u središnjoj Istri i uz posao, koliko stignemo, radimo ono malo zemlje što imamo.
Već neko vrijeme, povremeno, pratim ovu temu na forumu i ima pravih stvari koje se čitajući ga mogu doznati i naučiti.
Želio bih kupiti malčer na hidrauličnoj ruci za IMT 549. Pa imam nekoliko pitanja te vas molim za odgovor ili da me uputite na pravu stranicu ili temu na ovom forumu.
Koja bi težina odnosno masa malčera bila odgovarajuća za taj trakror?
Do sad sam radio sa (običnim) malčerom od 2 m i 400 kg i manevriranje s njim ide bez problema, ali na ruci težište se pomiče unazad pa da li bi oko 400 kg bilo previše?
Znam da treba i doraditi hidrauliku i sviđa mi se ono što je napravio Pjero (svaka čast majstore), te pitanje, da li bi bio isti postupak na 549 kao i na 539 dorade hidraulike? Ono što ja kao laik vidim je da su poklopci hidraulike (ispod sica) na 549 i 539 isti, pa pretpostavljam da i izlaz i povrat ulja bi morati bit na istim mjestima.
Što se tiče malčera, vidim da svako ima svog favorita, ali opet neke marke prevladavaju, pa da li je bolje kupiti polovni malčer tipa ferri, maschio girafetta ili slično ili novi malčer jeftinije marke?
Što mislite o malčerima cortese?
Za sad sam vas dosta gnjavio i zahvaljujem na odgovorima.
Pozdrav.