Dečec, neznaš nikaj o meni. I ne mislim se s tobom svaditi.goran.faic kaže:Momak, ZJ, nikad ništ s tebe.
Pa napiši onda (ako) kaj znaš. I spusti se već jednom na zemlju.goran.faic kaže:Nije sramota da ako nekaj neznaš, prvo pitaš prije nek počneš pisat.
Ajoj , ja bi vas sve htio upoznati samo da ste mi bliže .goran.faic kaže:Dečec, ni ti mene ne poznaš.
puknuti kaže:Ajoj , ja bi vas sve htio upoznati samo da ste mi bliže .goran.faic kaže:Dečec, ni ti mene ne poznaš.
Gorane, jel bi ti ucinio jedno dobro djelo ,odrekao se marže i svih tih birokratskih gluposti ,ućinio dobro djelo na forumu ,pa prodao meni jedan multiplikator po (valjda se kaže) nabavnoj cijeni ?
Napravio bi dobro djelo a ja bi napravio ostatak malčera pa da ostali forumaši mogu kometirati / kritizirati da ne velim srat :scratch ?
goran.faic kaže:Dečec, ni ti mene ne poznaš.
Za početak nauči baratati pojmovima. Ti znaš kaj je hidrostatika koju ti toliko spominješ? Možda mi možemo pričati o hidrodinamici, ali o hidrostatici kod hidromotora ne možemo, tak da nije ni čudo što to nikad nisi vidio na traktorima.
Danas postoje orbitalni hidromotori, koji su po dimenzijama manji od većine mehaničkih prijenosnika kakvi se koriste na prednjim hidraulikama, ujedno su i od većine njih puno jeftiniji. Činjenica je da takvi motori ne razvijaju veliku snagu, ali komotno pogone roto kose od 2,5 m zahvata, rasipače umjetnog gnojiva, manje malčere isl. Pogoni ih traktorska pumpa, jer bi se u protivnome gubio stražnji kardan i poluge što bi bio totalni promašaj. Ako je potrebno može se montirati hladnjak ulja. I mi smo jedni od proizvođaća koji tako radimo.
Što se tiče gubitaka, ako kod traktora od 200 HP dobimo snagu na kardanskom vratilu od svega 10 HP, taj je omjer loš, ali ako na traktoru od 30 HP dobimo izlaz na kardanskom vratilu od 10 HP, pa to ujedno skoro i ne opterećuje traktor tako da on još može vući mali jednobrazdni plug odozada zajedno sa malčerom naprijed, tada je taj omjer jako dobar, na to se odnosila rečenica vezana uz gubitke.
Ja o tvojoj struci i znanju ne sudim, mada su ti u puno situacija diskutabilni, ali nemoj ni ti o mojoj. Ako me nemaš nešto pametnog za pitat, rađe me nemoj, a opet naših ruku djelo se može vidjeti i opipati, a tvojih ruku djelo još nisam vidio.
Bobo kaže:goran.faic kaže:Vučeni rotacioni su u dimenzijama 1,3 m - 7.150,00 KN ( MPC ) i 1,5 m - 7.740,00 KN ( MPC ).
Prednji, tj. gurani, će biti najvjerojatnije u većem rasponu dimenzija.
Trenutno imamo akcije na sve strojeve sa do 10 % rabata, znači na utovarivače, malčere, prikolice za stajnjak, podrivače...
Kao prvo, PRESLABI su vijci koji drze nozeve i koliko vidim da nema piksi u nozevima, nego je direktan dodir noza s vijkom...
Kao drugo, Pretanki su nozevi i nosac istih, taj "malcer" moze ici samo kroz travu i nista vise...
Kao trece PRESKUP je... Konkurencija prodaje po 6600Kn (MPC) 1.5m sirine, a puno jace izrade, takodjer "domaci proizvodi" s talijanskim reduktorima kao sto je i na vasem malceru)
Od ostalih zemjerki:
Regulacija visine samo preko onog vijka sa strane pre slaba i s obzirom na tezinu stroja to ce brzo popustati, Bar u uvjetima u kojima ja koristim takav stroj), valjak je pre uzak, kao i izlaz malcera.