• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Malčeri

oficir

Dobro znana faca
Tu od
23 Velj 2013
Poruka
7,051
Da znam al sam se nadovezal na raspravu o kupnji rabljenog i o popravcima i nedostacima koji su večinom neminovni i treba ih rješavati.

Poslano sa mog G630-U20 koristeći Tapatalk

gogo

Aktivni član
Tu od
10 Lis 2012
Poruka
4,203
dado-u kojoj brzini ideš?
Za remenje ne znam,nisam ih mijenjao,općenito su me te nevolje nekako zaobišle,u životu sam kupio samo dva remena,i to sam uzeo prvo što mi je došlo pod ruku...

dado6340

Iskusan lik
Tu od
31 Svi 2013
Poruka
4,869
Visoki sirak u 4 sporoj. Amorfu u 2 ili 3 sporoj. To je bilo malo za probu. Da su čekići kak treba lomio bi još bolje. Nemam se sad vremena igrati sa njim. Kiša cijelu noć lije kao luda a trebalo je rauolu srediti i još neke živice a sad ga je... do nagodinu.

dado6340

Iskusan lik
Tu od
31 Svi 2013
Poruka
4,869
Da ne otvaram novu temu od par postova svejedno je vezano za malčer.
Zanima me dali možda, slučajno netko zna dali postoji kakav alat za skidanje / postavljanje klinastog remenja ?
Misli da znate kakve su remenice kod malčera. Našao sam slučajno podatak da se kod montaže remena niti slučajno ne koristi šarafciger znači da postoji nešto drugo. Remenice se nemogu toliko "stisnuti" da remen slobodno ide gore dolje a nema niti nekog trečeg španera.

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,479
Dado, jesu li odvojeni remeni ili se svi drže skupa (kao ovi stazni remeni)?
Imal sam isti problem na beraču Tornado 80, samo tam je troredni remen u komadu, pa sm postavil komad pocinčanog lima od žlijeba, opsega pol remenice, kojeg sam postavil pod remen, te onda okrenul remnicu tak da je lim digel remene na sebe, te ih bočno povlekel van.

dado6340

Iskusan lik
Tu od
31 Svi 2013
Poruka
4,869
5 remena. Oču skinuti remene i poslje ih vratiti pa mi treba ideja kako to napraviti. Nije problem skinutu prva 2 remena ali kako izvuči 3, 4 i 5 remen bez oštečenja.

savoris

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
14 Pro 2007
Poruka
12,143
Pa polako , onaj treći prvo prebaciš u drugi kanal pa u prvi.
I i sto tako dalje 4-3-2-1 pa 5-4-3-2-1 i skine se to.

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,479
Eto, Savo ti je rekel. Seliš ga jednog po jednog, korak dolje, korak gore.
Koliko znam, svaki malčer ima neki način napinjanja na pogonskoj remenici. "Bolji" imaju federe, a ovaj tvoj vjerojatno špan šaraf.
Najprije ga raspusti do kraja, pa ti onda bude lakše skidati remene.

dado6340

Iskusan lik
Tu od
31 Svi 2013
Poruka
4,869
Nekad stvarno mislim da mislite da sam malo priglup. Sve je otpušteno do kraja ali remeni ipak nemaju puno lufta. Mjerio sam stari i novi remen i nema neke razlike. Zmam da treba polako ali znam i to da kad stavim tamo šarafciger dok ih povadim van sa gornje i donje remenice pa opet to isto napravim dok ih vračam nazad nebu prešlo bez nekog oštečenja a nisu baš jeftini.

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,479
Krivo misliš. Probaj s limom kak sam ti rekel prije

Adis90

Član
Tu od
3 Tra 2010
Poruka
683
Onda ti je rjesenje da odvrnes pogonski reduktor(na sredini malcera) i oslobodis cijev na kraju(kraj remenova)i da reduktor podignes u vis(tj da reduktor rotiras oko tacke oslonjanja kod pogonskih remenova) te tako dobijes prostor za rad

Zoki ticić

Aktivni član
Tu od
19 Stu 2012
Poruka
2,733
Možda da prilikom slihedeće kupnje kupiš mrvicu duže remenje pa će lakše preskakati kroz kanale. Imam dojam da su skoro napeti kad je raspušteno do kraja.

Poslano sa mog M351 koristeći Tapatalk

vlč.puknuti

Iskusan lik
Tu od
14 Svi 2008
Poruka
23,636
čovjek vam dobro govori , nema tu mudijanja jer nema puno hoda remenice koja se nateže ..možda je najbolje dignti reguktor (ako se da od lima ...) ..koliko se sječam pogonska remnica ( na reduktoru) ima neki osebujan sistm vezes vratilom , možda se tu može osloboditi prostora

MilanZetor

Iskusan lik
Tu od
7 Lis 2011
Poruka
6,311
Možda je lakše onda skinuti donju remenicu ako to šta pomaže. Kod mene na Tehnosu kad se otpuste federi remenje se skida vrlo lako, njih 5 komada.

savoris

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
14 Pro 2007
Poruka
12,143
Niko ti ne govori da si glup nego ti iznosim svoja iskustva , ako misliš da su ona glupa onda nemamo šta pričati.....

A na ovaj način sam skidao i stavljao remenje koje je ful zategnuto bez oštećenja , nekada sam znao navlačiti najlon vreću na remenicu da mi nebi ivica remenice oštetila remen.
Čak da bi dobio trunku lakše skidanje možeš prije skidanja remen da uvrneš jer kada ne leži pravilno u utoru lakše ga je vaditi a tako se lakše prevrne u sledeći utor.

Ti bi izgleda da mi imamo neku ''aplikaciju'' i da je instaliraš u telefon a remenje se samo skine , zapljuneš u šake i polako brale moj jer to je reallife.

dado6340

Iskusan lik
Tu od
31 Svi 2013
Poruka
4,869
Savo, dok se nisam priključil na ovaj forum nisam ni čačkal po internetu jer me to baši nije zanimalo tak da me i kojekakve aplikacije ne zanimaju ali ode to izgleda u krivo. Nisam nikad rekel za bilo koji savjet da je glup.
Remenice nebum skidal dok nebum moral. Jedino napraviti nešta slično od plastike ili aluminija iz linka od puknutog. Reduktor sam probal podignuti ali nemože se baš toliko podignuti.

ŠANANA

Dobro znana faca
Tu od
23 Sij 2008
Poruka
12,734
Pred jesen smo reparirali kolegin INO Elite 225, novi batovi i novi ležajevi, uslijed toga se naravno sve moralo rastaviti i skinuti remenje.

Nisam se puno zezal oko toga nego sam odmah odpustio reduktor i digli smo ga gore i remeni van, ima ih 3 komada ako se ne varam.
Ali, vrlo jednostavno se skine donja gonjena remenica na osovini s batovima, ima zgodan sistem :), vjerujem da je tak i kod tebe.
Nemaš puno kaj mudrovati, ili odpusti reduktor ili oslobodi donju remenicu i remeni idu kak hočeš s golom rukom bez ikakvih pomagala.

Neznam kak je na tvojem modelu, ali sim tak i tak moraš odpustiti celi reduktor dok napinjaš/španaš remenje.

Ajd poslikaj donju remenicu tak da se vidi koji je sistem prihvata pa ti rečem kak ju olabaviš ako nisi do sad to radil.

dado6340

Iskusan lik
Tu od
31 Svi 2013
Poruka
4,869
Nisam ništa oko toga radio. Ne vjerujem da budem i sutra stigao. Ako stignem slikaču kak to izgleda.

Zoki ticić

Aktivni član
Tu od
19 Stu 2012
Poruka
2,733
Remenice na malčeru imaju konusnu spojku ali nije dobro skidati spojku zbog zamjene remenja.

Poslano sa mog M351 koristeći Tapatalk

Najnoviji postovi

Na vrh