• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Malčeri

pop1

Novi član
Tu od
2 Velj 2017
Poruka
27
@dado6340
Ma nisam htio kemijat, napravio sam onako kako je bilo tvornicki samo sam malo promijenio razmake i ušice su od flaha 10mm a bile su 8mm

Poslano sa mog SM-G928F koristeći Tapatalk

@maikynet4u
Gore su bati, vidi se na slici.

@massey595
A razmak ušica sam stavio po sirini bata, nije dobro da "pleše" previše..

Posljednje uređivanje od moderatora:

massey595

Član
Tu od
28 Stu 2012
Poruka
822
@pop nisi me skužil, stavil bi bate gore koji su široki 90mm jesu malo teži, al bi bolje delal onda
kaj si taj malčer uzel od branka

pop1

Novi član
Tu od
2 Velj 2017
Poruka
27
@massey595
Aha to je druga stvar, jbg ja sam prvo kupil bate i serafe onda sam isal delat.
Malcer je od Branka da

maikynet4u

Član
Tu od
14 Pro 2016
Poruka
324
Meni su na prvom malceru bilo šarafi M16 i pucali su sad na ovome su M18 i za sada da pokucam u drvo još niti jedan nije puknuo i niti se ušice savile

Poslano sa mog LG-D855 koristeći Tapatalk

pop1

Novi član
Tu od
2 Velj 2017
Poruka
27
Šeraf i mora puknut, to i je bit, stavis drugi i teraj dalje. Kad iščupa ušicu onda nema pomoći bez aparata za varenje, a kad si negde bogu iza nogu onda je to problem.

maikynet4u

Član
Tu od
14 Pro 2016
Poruka
324
Već 4-5 godine rada sa ovim malcerom niti jedan šaraf nije puknuo niti jedan bat a nažalost dosta kamenja smo uhvatili a neke pretvorili u prah ne možeš sve izbijegnuti osobito u velikoj travi

Zoki ticić

Aktivni član
Tu od
19 Stu 2012
Poruka
2,733
Nisam radio sa panexom pa ti ne mogu točno reći ali kad bi imao opciju ipsilona odmah bih ti ga preporučio. Prijatelj ima kineza sa identičnim batovima i prilično se lako oštete na kamen a inače u travi i kupini jako lijepo radi i nije jako opterećenje za traktor. Ako misliš sa njime kositi, raditi kukuruzovinu i ne tjeraš ga u grane preko 1cm debljine bit će dobro.
Ako imaš kakvu tešku šikaru za odraditi bolje ti je prvi put nekog platiti sa večim strojem pa poslije sa ovim održavati.

Poslano sa mog M351 koristeći Tapatalk

maikynet4u

Član
Tu od
14 Pro 2016
Poruka
324
Meni je susjed uzeo Maschio 2m na zvončiće i u travi to ne izgleda lijepo nije ravno odrezano ide zig-zag izgleda kao da nesto fali

pop1

Novi član
Tu od
2 Velj 2017
Poruka
27
ček jel uspiješ nači otkinuti bat ili druge godine potrgaš na njemu 2 para ?
A najcesce se nadje bat, ali uvjek imam u rezervi par starih komada.

Tu od
13 Ožu 2014
Poruka
37
Kupujem malčer, pošto nemam puno posla samo za vlastite potrebe uzeo i nekog kineza. Pa me zanima dal je bolje imati što više bateva ( 24 ili 28) ili uzeti ovog sa 14 bateva koji mi izgledaju teži?

hvala

pop1

Novi član
Tu od
2 Velj 2017
Poruka
27
Pogledaj Cortese malcere, trebali bi biti ok

DanXo

Član
Tu od
8 Velj 2017
Poruka
79
Evo kaj ja redovito malčiram s Panexovim "kinezom", trava, djetelina, kupinec, sitnije žbunje u šumi de se najde i pokoja grančica promjera 2-3cm. Bati zgledaju sasvim okey, kosil sam celo prošlo ljeto takve površine.

zgzac

Dobro znana faca
Tu od
3 Kol 2012
Poruka
2,737
Ovo izgleda ko da si s frezom prešel, a ne s malčerom. Lijepo ! Svaka čast.

DanXo

Član
Tu od
8 Velj 2017
Poruka
79
Hvala!
Da, kad ima dosta suhe tvari (grančice, lišće, žbunje) jer se to do sada nije ništ diralo i dosta sporo idem pa to malčer sve lepo usitni pa zgleda ko da je freza prešla.
To delam pripremu kaj bum sadil hraste, jasene i možda bukvu (nema je u toj šumi), a i ovaj kupinec se plete med noge pa se popikavaš samo pa reko da i to odma rešim.

jovica989

Novi član
Tu od
16 Velj 2017
Poruka
9
A reci mi kolika ti je snaga traktora a kolika sirina malcera?
Zanima me dal bi ja sa svojim univerzalnom 55ks mogao raditi sa 175cm sirine malcera?
Hvala :icon_lol:

DanXo

Član
Tu od
8 Velj 2017
Poruka
79
Tuber 50, po papirima malo više od 48Ks, malčer je 165cm radni zahvat. Ne primetim baš da se nekaj muči traktor i mislim da bi bez brige teral i 185cm, ali zbog površina koje kosim ova mi je širina taman.
Tak da mislim da bi tvoj 55ks univerzal teral 175cm bez ikakve muke. :D

mane

Iskusan lik
Tu od
5 Svi 2011
Poruka
4,801
A reci mi kolika ti je snaga traktora a kolika sirina malcera?
Zanima me dal bi ja sa svojim univerzalnom 55ks mogao raditi sa 175cm sirine malcera?
Hvala :icon_lol:

Uni je dosta jak na kardanu tak da tu nebi trebalo biti nikakvih problema

Najnoviji postovi

Na vrh