• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Malčeri

maikynet4u

Član
Tu od
14 Pro 2016
Poruka
324
Nije šiblje problem
Gusta visoka trava puna vode ja sam pošto nije išlo sa 533 stavio malcer na Dorado 86 i mora sam brzinu prilagoditi na 1-2km/h ili bi proklizali remeni....

Poslano sa mog LG-H870 koristeći Tapatalk

gogo

Aktivni član
Tu od
10 Lis 2012
Poruka
4,203
O takvoj travi pričam...
Najgore što sam ja radio je bio barski šaš. Prvo sam se zaletio malo brže, veliki traktor je krepao, a na rotor se namotalo da sam ga jedva uspio nožem očistiti. Onda dalje u najsporijoj brzini, pun gas i jedva...

Ranko

Dobro znana faca
Tu od
28 Lip 2008
Poruka
1,240
Pitanje je koliko usitnjena trava izlazi iza tog malcera!
Nemojmo sad miješati ako malcer ima vrata i ako je zatvoren

Taj kod komšije ima vrata, ali većinom kosi zatvorenim vratima, fino usitni travu

Ranko, interesira me da li tvoj malčer ino elite 160 ima otvorena zadnja vrata iza malčera ili ih uopće nema.
Pitam to zato, jer ako ih nema , da se ne bi veća masa trave štopala u situaciji kada je visina trave za malčiranje recimo do pasa, nekih 1 m visine.....

Naš Ino nema vrata, prije par dana sam kosio ljulj koji je prestario malo je i izlegao ali dok je stajao bio je negdje manje od metar a negdje sigurno i jače i tu ima baš mase, tu sam kosio trećom i ide bez problema nije bilo nikakvog štopanja trava bude super usitnjena, još su čekići skroz potrošeni samo ono debelo ostalo.

Prije par godina sam kosio jedan zapušten voćnjak na jednom dijelu trava preko haube traktora i ful gusta, e tu sam morao dići mulčer jedno desetak cm od zemlje jer jednostavno nije imao gdje ostaviti toliku masu, tu sam čak i šarafe na reduktoru otkinuo.
Inače recimo nema problema sa proklizavanjem remenja, kao što mnogi spominju

4340

Iskusan lik
Tu od
2 Ožu 2018
Poruka
445
Nije bitna samo širina malčera jako bitna je veličina samog stroja jer kad je malčer manji kroz njega jednostavno nemože masa prolazit i on se štopa pa kolko god bio širok, traktor ga teško vrti.

maikynet4u

Član
Tu od
14 Pro 2016
Poruka
324
Znači nije bitlna širina več je bitna veličina??!!! [emoji12]

Posljednje uređivanje od moderatora:

maikynet4u

Član
Tu od
14 Pro 2016
Poruka
324
More biti i ingenier,
ali ako je mali,
je mali [emoji23][emoji23][emoji23][emoji23][emoji23]

Poslano sa mog LG-H870 koristeći Tapatalk

damirko

Iskusan lik
Tu od
15 Kol 2016
Poruka
1,492
Jučer se malo malčiralo...

n1ufco.jpg

Kako da riješim potencijalno sklizanje niz brdo, ne izgleda toliko na slici, ali strmo je dosta...

Čime ili kako da si pomognem kad malčiram niz brdo? Neke nove bolje gume ili sl?

2zfkhli.jpg

iwanho

Iskusan lik
Tu od
30 Lis 2008
Poruka
8,583
Damirko,
ako imaš više brežuljkastih terena razmišljaj o kupnji traktora s prednjim pogonom.

damirko

Iskusan lik
Tu od
15 Kol 2016
Poruka
1,492
Klize svakako, premda su i gume vec losije.
Nema se para za bolji traktor.
Nemam puno zemlje, za pocetak malo vise od 1 ha za sadnju ljesnjaka ako uspijem.

savoris

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
14 Pro 2007
Poruka
12,134
I ja imam strašno brdo dok malčiram i isto imam ''porjerivanje'' ali sam na poluge stavio opruge koje konstantno vuku malčer na gore i time dobijem nešto malo ali sasvim dovoljno gripa za zemlju.
A kada je zelenija masa onda stavim lance na pogonske točkove , to je zakon , niti jedna guma nemože toliko dobro držati.
Naravno da je duplak dobar , ali nema se.

Pjero

Dobro znana faca
Tu od
22 Stu 2010
Poruka
2,331
Ako je prevelika kosina, bolje se penjati po brdu i silaziti. Postoji opasnost od prevrtanja.

Posljednje uređivanje:

bitćebolje

Dobro znana faca
Tu od
13 Sij 2016
Poruka
740
Interesira me ako netko ima kombinaciju malčer batičar 160 cm INO BREŽICE model ELITE L + BDR. Htio bih tu kombinaciju pogledati u radu kako to funkcionira uživo.
Npr. interesira me da li će visoka i gusta trava aktivirati ticalo za hidraulički pomak bočnog diska, općenito me interesira kolika je osjetljivost tog ticala,,,,,, da li mogu tim ticalom ući u trogodišnji nasad lijeske - debljina stabla oko 1-2 cm - i da li bi tako tanano stablo bilo dovoljan otpor za aktiviranje ticala i pomicanje bočnog diska....
Ako netko zna da objasni, a još bolje da dođem pogledat u živo...

krki

Aktivni član
Tu od
1 Sij 2007
Poruka
912
možeš kod mene vidjeti zannon sa bočnim diskom ako se požuriš

bane1978

Iskusan lik
Tu od
7 Velj 2012
Poruka
3,176
Jučer se malo malčiralo...

n1ufco.jpg

Kako da riješim potencijalno sklizanje niz brdo, ne izgleda toliko na slici, ali strmo je dosta...

Čime ili kako da si pomognem kad malčiram niz brdo? Neke nove bolje gume ili sl?

2zfkhli.jpg
Radiš samo uz brdo A nizbrdo na rikverc

Najnoviji postovi

Na vrh