• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Malčeri

vlč.puknuti

Iskusan lik
Tu od
14 Svi 2008
Poruka
23,636
batički su u spiralu , i onda masu tjera u desno .zato se više troši desna strana..eto zato to ne valja isto kak i na frezama ..

gogo

Aktivni član
Tu od
10 Lis 2012
Poruka
4,203
Nikad nisam turil glavu u njega da vidim kam gura masu, ali na desnu stranu ima pomak, i s tom stranom kosim međe i bankine, tu hvata zemlju, šljunak i asfalt pa se i više troši...

Pjero

Dobro znana faca
Tu od
22 Stu 2010
Poruka
2,355
A da probaš malčer bez bata i šerafa probat zavrtjet, i vidjeti dali trese...
A poslije provjeriti masu batova na vagi.
Moglo bi biti da neki ima neko veće odstupanje.
Oni iste težine idu jedan nasuprot drugome.

Zoki ticić

Aktivni član
Tu od
19 Stu 2012
Poruka
2,733
Bio je kod mog prijatelja ali ništa nije mogao napraviti jer su ležajevi bili loši iako nisu imali puno sati rada. Ako ga misliš balansirati obavezno stavi nove ležajeve pa makar i najjeftinije preko trgoagencije a ove stare si spremi za naknadnu ugradnju.

Poslano sa mog LG-H818 koristeći Tapatalk

gogo

Aktivni član
Tu od
10 Lis 2012
Poruka
4,203
Da, navodno bi svaki put kad se mijenjaju čekići trebalo promijeniti ležajeve, urediti ušice, balansirati... Majku mu i malčeru, isplativije ga je prodati i uzeti drugi...

Zoki ticić

Aktivni član
Tu od
19 Stu 2012
Poruka
2,733
Ali ako ga želiš balansirati to se tako radi.

Poslano sa mog LG-H818 koristeći Tapatalk

iwanho

Iskusan lik
Tu od
30 Lis 2008
Poruka
8,621
slika012

Imam ovakav malčer. Malčiranu kuruznicu pokupim za stelju. Nakon prvog prolaza ostane cijelih polegnutih stabljika koje smetaju kod skupljanja stelje, a nakon dva prolaza je masa presitna za stelju.

Bi li izrada vrata na zadnjoj kosini (cca 20 cm x širina malčera) omogučilo da nakon 2 prolaza malčirana masa nije presitna?

zokii

Član
Tu od
17 Lis 2009
Poruka
630
slika012

Imam ovakav malčer. Malčiranu kuruznicu pokupim za stelju. Nakon prvog prolaza ostane cijelih polegnutih stabljika koje smetaju kod skupljanja stelje, a nakon dva prolaza je masa presitna za stelju.

Bi li izrada vrata na zadnjoj kosini (cca 20 cm x širina malčera) omogučilo da nakon 2 prolaza malčirana masa nije presitna?
Ja sam na svom Panexu napravio vrata od cijele zadnje stranice, i dobio puno bolji izlaz mase van i krupnije malcira. Kuruzina ide u jednom prolazi i nije presitna.... A dok nije bilo vrata morao sam u dva prolaza...

iwanho

Iskusan lik
Tu od
30 Lis 2008
Poruka
8,621
Puknuti,
može biti, može. Ak je sitna ko piljevina, a još ima i malo zemlje pomiješane, jako je puno treba i prije se namoči.

Pjero, zahvaljujem! :drink:
Nisam razmišljal u tom smjeru, ali mogu probati. Niš me ne košta. Čak mogu probati i u 1. prolazu smanjiti okretaje. Prebacim sa 540E na 540 i na istim okretajima motora kao s 540E.
Doduše, mislim si da bi najbolji rezultat bil kad bi masa čim prije odletela van.

Ovo kak izlazi u prvom prohodu (pogledaj video) je super za daljnje korištenje.
https://www.youtube.com/watch?v=3ZTB_glP1sM

iwanho

Iskusan lik
Tu od
30 Lis 2008
Poruka
8,621
Od onoga kaj je nekome sramota, uvijek netko drugi ima korist. Tak ti je to u životu. :icon_e_wink:
Probal sam različite stelje, ali, vjeruj mi, nema je do ovak izmalčirane kuruznice. :) I za strožak (nadam se da znaš kaj je to) bi bila dobra. :icon_idea:

Ekonomist

Aktivni član
Tu od
24 Srp 2012
Poruka
516
Newholand
Imam Ino 130 prezadovoljan.
Kod nas kamenja, cijevi svašta sam već skupio a on brije. Već tri godine. Trebalo bi naoštriti Bate ali mi se ne da.

Poslano sa mog ONEPLUS A5010 koristeći Tapatalk

Na vrh