• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Malčeri

NEWHOLLAND

Iskusan lik
Tu od
15 Srp 2010
Poruka
5,597
Bit ce ino izgleda, ako nista tezi je

Nego kakav kardan imas posto neide tvornicki uz njega?

Posljednje uređivanje od moderatora:

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,480
Valjda obicni, s križevima od 27mm, jer bi kutna getriba trebala imati frajlauf kuplung.

NEWHOLLAND

Iskusan lik
Tu od
15 Srp 2010
Poruka
5,597
Ima frajlauf, debljina me zanima. Vidio sam na 160 da ima lamele. Mislim da je to nepotrebno zbog remenja.

rolic

Novi član
Tu od
7 Velj 2018
Poruka
18
Newholand
Imam Ino 130 prezadovoljan.
Kod nas kamenja, cijevi svašta sam već skupio a on brije. Već tri godine. Trebalo bi naoštriti Bate ali mi se ne da.

Poslano sa mog ONEPLUS A5010 koristeći Tapatalk

Koji model INO malčera imaš i godinu?

Ekonomist

Aktivni član
Tu od
24 Srp 2012
Poruka
516
Kardan je došao s njim, obični.
INO Elite L s posmakom 130 širine, s batima.

rolic

Novi član
Tu od
7 Velj 2018
Poruka
18
Zanima me koja je tvoj malčer godina, jer imam isti takav 2007. godinu i ima 2 remena, pa me zanima koja je tvoj godina i koilko remena ima.

Posljednje uređivanje od moderatora:

Ekonomist

Aktivni član
Tu od
24 Srp 2012
Poruka
516
Nisam ga otvarao ali mogu jer sam već nekome bio obećao. Provjerim i godinu.

rolic

Novi član
Tu od
7 Velj 2018
Poruka
18
Kardan je došao s njim, obični.
INO Elite L s posmakom 130 širine, s batima.

Hvala na odgovoru. Daj vidi na pločici godinu, a k ako nije veliki problem da vidiš broj remena.

iwanho

Iskusan lik
Tu od
30 Lis 2008
Poruka
8,621
4340,

si vozil na špigle ili te još boli vrat? Koji je bil razlog, na tak lijepom terenu bez trnja, za malčiranje u rikverc?

4340

Iskusan lik
Tu od
2 Ožu 2018
Poruka
448
U pravilu takve njive malčiram normalno unaprijed jer unazad nije baš jednostavno stalno gledat ali ajde većinom pratim na retrovizore pa se s vremenom navikneš.
To je moja njiva koja je uska a dosta dugačka pa si sjednem na blatobran i vozim a i lijepše ispadne jer ne zagaze kotači travu.
Tako je bil prikopčan jer sam malčiral neko zapušteno dvorište pa mi se nije dalo prekapčat za 2000 kvadrata.
Traktor je zetor 4340 koji ima 57 ks a malčer tehnos mu 220. Malčiral sam u 3 sporoj ali na mjestu gdje je neka žilava trava moral sam ga šaltat u 2.

vlč.puknuti

Iskusan lik
Tu od
14 Svi 2008
Poruka
23,636
to je onda 3,8 cm po konju a kad na imt 539 neštukamo 160 matematika kaže 4,1 cm po konju ......ekipa kaže da imt s 160 pjeva ...u travi od 2 metra .
pogledajte video iza treče minute , zetora uspori tak da mora zaustaviti kotače .

maikynet4u

Član
Tu od
14 Pro 2016
Poruka
324
160 (170) prvi je bio gramipov a drugi je od tehnosa onaj laksa izvedba
Gramipom je znao raditi MF 133 i to je nekako islo u travi (ne 2m visoka) sad radim sa tehnosom i sa 533 u travi moze biti visoka (ne 2m) ali mora biti suha....ako je zelena i velika IMT nema šanse niti u 1. Sporoj na pola zahvata.
PS: možda netko ima "mekanu" travu[emoji12]
Drugi PS: ([emoji12]) Zetor ima jako spori mjenjac i jako veliki okretni moment na kardanu (u odnosu imt i mf)

Poslano sa mog LG-H870 koristeći Tapatalk

Ekonomist

Aktivni član
Tu od
24 Srp 2012
Poruka
516
Iz svog iskustva 539 i 130 malčer dosta i previše. Možda da ima zadnja vrata bilo bi lakše. Kada je velika masa trave nakupe se gomile iza i kada je mokra zemlja otežava se rad.

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,480
...
Drugi PS: ([emoji12]) Zetor ima jako spori mjenjac i jako veliki okretni moment na kardanu (u odnosu imt i mf)
O tomu da traktor s brzim kardanom nemre prenesti punu snagu na priključak smo već puno put govorili.
Ti si to potvrdil iz iskustva.

hodor

Dobro znana faca
Tu od
22 Sij 2013
Poruka
1,746
Kolicina mase je jako bitna za rad malcera. Ujak sa 539 tjera maschia 160 u 90% slucajeva bez problema. Grane od rezidbe vocaka nit ne osjeti, drac isti tako, al jednom sam bio pored kad je prosao preko hrpe trave od od istresena dva kosa kosilice. Traktor je stao, cak nije stigao ni kuplung stisnuti.

Ranko

Dobro znana faca
Tu od
28 Lip 2008
Poruka
1,240
to je onda 3,8 cm po konju a kad na imt 539 neštukamo 160 matematika kaže 4,1 cm po konju ......ekipa kaže da imt s 160 pjeva ...u travi od 2 metra .
pogledajte video iza treče minute , zetora uspori tak da mora zaustaviti kotače .

Ja još nisam vidio travu od dva metra :icon_hang:

Na vrh