Re: malčeri
savoris kaže:
rotor od 165cm si ubrzao 4 puta :shock:
i nocač noževa ti je cijev :scratch misliš li da je to dovoljno
Pa i ja sam se malo bojao toga al radi jbg.
Zaista nikakvih problema nisam imao sa tim.
Recimo dogadjalo se da udari u nesto, neka gomila zemlje koju ne vidim, i udari ta cev. Uvek mi u tim slucajevima prokliza lamela na traktoru (ne vucna vec ona koja pokrece kardah) a cev ostane nedirnuta. A nije losa lamela, u radu nemam nikakvih problema, ne proklizava vec ako je mnogo velika trava "gusi" se motor, nema dovoljno snage.
na koliko obrtaja motora radiš ?
Pa u velikoj travi ne mogfu ni da postignem 1500,( 540 kardana) nema snage, a ako mogu, ako je trava manja, ne prelazim te obrtaje.
i još jedna sugestija , one dvije upore što ti idu sa tačke kačanja toplinka prema reduktoru ujesto njih si mogao staviti lance ili nešto pokretno da bi malčer bolje pratio konfiguraciju terena
ili stavi lanac umjesto toplinka
E da.
Prvo hvala ti z asugestiju.
A i sam sam primetio tu potrebu. mozda jos jedan tocak skroz nazad, lanac umasto onih upora i da se one cevi koje cine krake trougla (ako to kacenje posmatramo kao trougao na cijem vrhu se kaci toplink) na donjem kraju vezu tako da ne bude cvrsta veza vec da se okrecu oko nekog klina.
Tako bi apsolutno kopirao teren i prakticno radio kao vucena a ne nosena masina. Mali problem bi s ejavljao kod transporta jer bi preko nekih neravnina "skakao" , ali i to se moze resiti nekim granicnikom.
Hvala ti jos jednom.