Re: malčeri
il ne vidim il nisi napisal!
koliko je to novaca dalo.
Posto sam radio po narudzbini tacno znam koliko je kostao materijal, znaci ako je sve novo, lim isecen po meri, nove sve cevi, L profil, lanac...diferencijal naravno nije nov njega sam platio 3000 dinara (oko 30 evra), i sve to skupa sa farbom, ukupno materijal kosta oko 200 evra, nesto malo manje. Ako se radi za sebe sa novim materijalom na to dodati jos nesto sitno za elektrode, brusne ploce, farbu i to je to.
Za sebe sam uradio (ima negde slika ovde) od starog materijala, sakupljao sta sam imao, skoro nista nisam kupovao osim diferencijala, par cevi,srafovi... i taj je kostao ispod 100 evra sa sve potrosnim materijalom (elektrode i sl)
Lim je debljine 3 mm i mislim da je to sasvim dovoljo.
Vaznije od debljine lima je dobro balansiranje nosaca nozeva jer ako on nije dobro izbalansiran onda malcer trese u radu i nema tog lima i tih varova koji nece popustiti.
Prednja noseca cev je debelozidna 7x7 cm. sa donje strane nema ojacanja i mislim da nisu potrebna ako malcer mirno radi.
Hvala za pohvale.
PS
Prednja cev.
Ako mislis na ona dva komada na koje je postavljena piramida za kacenje i preko kojih ona kliza i tako se malcer moze pomerati levo ili desno u odnosu na traktor. to nisu cevi vec pun materijal debljine 30 mm.
E da...to nije uslo u cenu materijala, imao sam ih slucajno i bas su legle, a kad nesto sto nije za to predvidjeno legne bas kako treba nema tih para da plate taj uzitak. To se postavlja i ne pita se za cenu