• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Malčeri

toma84

Aktivni član
Tu od
10 Velj 2008
Poruka
2,007
Toma, opisano ti je OVDJE.

A tam je bila i slika:
attachment.php

Već smo utvrdili da ak imaš postojeći malčer, koji ima multiplikator s prolaznom osovinom, on ide bez promjene na prednju hidrauliku (naravno, uz zamjenu remenica ako je otraga 540 a napred 1000 o/min).

Gledao na njihovim stranicama ali za sad nisam nešto našao takvo svi imaju dva zupčanika unutra po nacrtu.

4340

Iskusan lik
Tu od
2 Ožu 2018
Poruka
448
Koji bi malčer preporučili za malčiranje amorfe?ona nije debela,ali je grm,pa ima puno grana..vidio sam u lonjskom polju da to traktori sa 200+ ks i šumskim malčerima to mlate,no da li je to potrebno,tj da li se može i sa manjim i jeftinijim malčerima to raditi?
Našao sam sliku da ide i sa ovakvim malčerom,kakav bi to bio?
http://www.pp-lonjsko-polje.hr/new/slike/Novosti/2017/Amorfa_01.JPG

https://www.youtube.com/watch?v=Q6J42WW3BNc

ja radim čak i gore stvari od ovog i ide pristojno . uzmeš tehnosa mu 2500mm širine od ti je dosta masivnij od ovog mojeg moj je težak 626 kg a i ima rotor 170 mm ,a 2,5 m ti je težak 876 kg i ima rotor 220mm od opreme uzmeš duplo kopčanje i revizibili multiplikator eventualno posmak hidraulični jako dobra stvar i radiš u rikverc gore stvari a za nešto lakše normalno unapred .

dado6340

Iskusan lik
Tu od
31 Svi 2013
Poruka
4,872
Taj od 250 cm ako nema hidraulični pomak nemreš mu ništa. Probal sam ga pomaknuti i odustal. Jedino dok je odkopčan od traktora.

4340

Iskusan lik
Tu od
2 Ožu 2018
Poruka
448
Ja sam prije tehnosa imal sicma grind 2 m malčer bez hidrauličnog posmaka pa se nije baš dal pomicat. Išao je ali muka živa onda naštelat rupu u koju ide klin da ga fiksiraš . uglavnom hidraulični posmak je nakon toga preporod i stvarno ga koristim dosta često .

komer

Iskusan lik
Premium
Tu od
1 Srp 2008
Poruka
4,008
Tu se kod nas nešto sprema malčiranje lonjskog polja,pa bi se htio možda malo ogrebsti da nešto radim sa traktorom i zaradim,pa kemijam...

massey595

Član
Tu od
28 Stu 2012
Poruka
822
Ovak zaboravi malčiranje šikara bez šumarskog malčera, probal sam potrgal novi malčer i to mi je škola, to kaj oni pišu do 10 - 12 cm ti je po cijeloj dužini malčera, ja sam počel sa 90 konja i sad sam na 170 i još mi je premalo sad razmisljam od valtri t191 ili fendt 926 e to bi onda bilo donekle, ovo kaj ovaj kolega veli da dela puno gore stvari od one slike sa gramipom vjerojatno i dela, ali tog vjerojatno nema puno, to su sve travni malčeri i to je to, a za sve ostalo tu je mastercard za novog fae-a, seppi-a itd itd

komer

Iskusan lik
Premium
Tu od
1 Srp 2008
Poruka
4,008
Toga sam se i bojao..tj svjestan sam da nije isto 1ha i 100ha šikare malčirati sa normalnim poljoprivrednim malčerom do 5cm debljine..

massey595

Član
Tu od
28 Stu 2012
Poruka
822
Pa normalno, da se može sa travnim malčirat pa nitko nebi dao onda 30 tisuća eura za šumarski malčer neg bi ne znam kupio travnog za 8 tisuća eura.

komer

Iskusan lik
Premium
Tu od
1 Srp 2008
Poruka
4,008
Kad se bolje slika gore što sam stavio promatra,vidi se da ostanu samo oguljene grane od amorfe,ne da ih makne 100%...iako na slici je mila majka kakvih ima šikara tamo..

yama13

Dobro znana faca
Tu od
12 Sij 2012
Poruka
642
Sad kupovat malčer za tolke novce rijetko kome se isplati, za takav stroj treba imat konstantni posao... ja kolko sam primjetio malčeri koji imaju Y noževe puno lakse savladavaju veliko i gusto grmlje.. ja na svome imam Y noževe s tim da smo ove godine još između ta dva noza stavili jedan ravni... sad je to dosta razlika u odnosu sa samo dva noza koji tvore Y, imam negdje sliku ne mogu sad pronać
Imao sam neke parcele pa vecinu dosta debelih drva od 5-10 i bez problema drobi...jedino je dosta teže išao glog... uglavnom do sad nikakvih problema, a daleko od toga što ste rekli da se svaki dan radi tak nešto vjv bi se s vremenom i šta desilo

Patrik

Aktivni član
Premium
Tu od
15 Kol 2007
Poruka
749
Za sada zadovoljan i vise od ocekivanog, za moje potrebe super kupnja.
Kupinu od 2cm sredi ko od šale.

komer

Iskusan lik
Premium
Tu od
1 Srp 2008
Poruka
4,008
Kolega ja ti takvo sa samohodnom kosilicom od 6ks i 53cm zahvata kosim;)
Ali neka si zadovoljan.

Ps. To panex?koji zahvat i cijena?

Patrik

Aktivni član
Premium
Tu od
15 Kol 2007
Poruka
749
Ovo je bilo uslužno oko 8000kvadrata, sta stranka pozeli to i dobije.
150cm 8700kn.

Pjero

Dobro znana faca
Tu od
22 Stu 2010
Poruka
2,358
Po mom mišljenju, ja bi rekao da 25ks/1m dovoljna snaga za travni malčer.

iwanho

Iskusan lik
Tu od
30 Lis 2008
Poruka
8,625
Nema Panex malčera. Panex je trgovina koja prodaje malčere različitih proizvođača. Ovaj od Patrika je kineski.

damirko

Iskusan lik
Tu od
15 Kol 2016
Poruka
1,495
Pozdrav svima. Dosao je na red i malčer sa čekićima. Molim preporuku;

Za ursus c335 mali
pretpostavljam da bi 145 cm bilo u redu
treba imati bočni mehanički posmak (ne vrijedi mi hidraulični zbog usre)
zadnja vrata
mora biti novi
za košnju šljivika itd

Para ima otprilike za kineski neki, gdje da tražim ponudu i što kupiti?
Unaprijed hvala svima na komentarima i preporukama, zauzvrat plaćam pivo kod sučića :drink:

Obisao sajam danas i na kraju dogovoren calopek 150 bez vrata i s nekim posmakom na sarafe. Nisam uspio naci nesto bolje pa eto nadam se da ce ovo biti u redu. Valjda ce ursus moci toliko siroko tjerati. U uzem izboru su bili i neki skuplji malceri drugih marki, ali ni jedan nema sve sto se trazi. Zato je odluka pala na najjeftinije.

Posljednje uređivanje od moderatora:
Na vrh