• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Malčeri

NEWHOLLAND

Iskusan lik
Tu od
15 Srp 2010
Poruka
5,597
330 kg ima ino od 130 pa nije ni cudo da se ovaj sav pomotao.
Vjerujem da i orsi kao i svi drugi proizvođaci ima jace i slabije modele ovisi o namjeni.

Matija_E30

Iskusan lik
Premium
Tu od
13 Stu 2019
Poruka
3,257
I to je vjerojatnost. Al neki gledaju da je jeftiniji pa uzmu tu laganu verziju. Inače tjerao ga je ursus c360 i u kukuruzovini je sasvim solidno išao.

Nixa

Član
Tu od
24 Kol 2008
Poruka
253
Sutra zovam ove Slovence, ako se može otvarati onda bi to mogao biti ok izbor.
Šteta što su nova marka, pa skoro da ništa ne mogu naći na internetu. Inače ih proizvode austrijanci.

bhorv

Dobro znana faca
Tu od
26 Ruj 2008
Poruka
2,661
Otvori galeriju slika za taj malčer i vidit češ da ima vrata..Pro Line verzija ima čak i ta vrata da se hidraulički otvaraju...Stvarno dobro izgledaju na slikama. Pronašao sam na netu da su oni samo trgovci ko i naš Panex(Kinezi) a ovi prodaju Turske strojeve..i na ovom videu neizgleda mi to baš kao ispod Ina ili Tehnosa. Lagerhof na platformi Facebook Watch LAGERHOF d.o.o - Podplat - Agropijaca.com

Posljednje uređivanje od moderatora:

Nixa

Član
Tu od
24 Kol 2008
Poruka
253
Dobro kažeš, ovu pro liniju su dobro složili, bar ovako na papiru odlično izgleda. I to kad vidim da ima blizu tonu to mora da nije neki šrot.

Mulčar s hidravličnim pomikom HOFMAN PRO-line 240H

- Delovna širina: 240 cm
- Celotna širina: 263 cm
- Dolžina: 150 cm
- Višina: 106 cm
- Hidravlični pomik: DA
- Število kladiv: 20
- teža kladiva: 1.130 g
- premer rotorja: 194 mm
- Število jermenov: 5
- Avtomatsko napenjanje jermenov
- Masa: 890 kg
- Potreba moč traktorja: 85-120 KM
- hidravlično odpiranje vrat

Zagotovljeni rezervni deli in servis

2 Leti GARANCIJE

Jedino što je za moj traktor od 100ks u visokoj travi to prevelik malčer, no što skinem po zadnja dva čekića sa svake strane i ok.

O

ObrisanŽ28

Guest
Pisali su po Slovenskoj grupi da i nije taj hofman neki malčer.
Koliko love toliko i muzike.

Krumpironja

Iskusan lik
Tu od
7 Svi 2010
Poruka
4,085
Najjace su takvi komentari “pricalo se”
Pa recite sta ne valja, dal su to samo predrasude i tipicni balaknski mentalitet ili su naveli dijelove koji se kvare, samo nemojte pocet o remenima jer to se ne racuna

Nixa

Član
Tu od
24 Kol 2008
Poruka
253
Pisali su po Slovenskoj grupi da i nije taj hofman neki malčer.
Koliko love toliko i muzike.
Forumi služe tome da razmijenjujemo informacije i tako si pomognemo, ako znaš forum na kojem se nešto pričalo o tim malčerima, pošalji link da vidimo o čemu se radi.

O

ObrisanŽ28

Guest
Nije forum nego grupa slovenska.
Usporedba je bila s tehnosom i ostalima.
Ko ima su govorili iskustva kineski malčer.
Kvaliteta za novce zadovoljava ali ni blizu inu i tehnosu.

Nixa

Član
Tu od
24 Kol 2008
Poruka
253
Hmmm , da time ne napraviš više štete nego koristi ?
Čuj ne znam, možda bi to moglo loše utjecati, ne znam, nisam ni sam pametan, ali vidim da imaju Tehnos 220 za 3800€, što je opet dobro rješenje, a tih 800€ razlike se možda isplati dati da čovjek ne riskira na nepoznato. Makar kažem ovako po slikama i kilaži ti Hofman djeluju solidno.

Nixa

Član
Tu od
24 Kol 2008
Poruka
253
Nije forum nego grupa slovenska.
Usporedba je bila s tehnosom i ostalima.
Ko ima su govorili iskustva kineski malčer.
Kvaliteta za novce zadovoljava ali ni blizu inu i tehnosu.
Treba isto vidjeti da su slični modeli, nije isto uzeti lagani malčer i teški malčer i raditi isti posao. Kad uzhvatim vremena, otići ću do tih Slovenaca da vidim iz prve ruke na što to liči.

Charlip

Iskusan lik
Tu od
21 Pro 2018
Poruka
1,557
Dečki ja vam prodam Maschia Bisonte 280 i nemate brige. Novi ležajevi na valjkima,bati u odličnom stanju,potpuno tih i miran u radu,ak treba i garanciju dajem 😁.
Cijena 3300 e plus pdv.

O

ObrisanŽ28

Guest
Ako se radi puno onda bolje uzeti takav bolji malčer bar ima i dijelova u tvornici.
To je sve Kina nisu novci neki ali nije ni profi stroj.

MilanZetor

Iskusan lik
Tu od
7 Lis 2011
Poruka
6,311
Dečki ja vam prodam Maschia Bisonte 280 i nemate brige. Novi ležajevi na valjkima,bati u odličnom stanju,potpuno tih i miran u radu,ak treba i garanciju dajem 😁.
Cijena 3300 e plus pdv.

Taj bisonte se čini jako dobar malčer. Samo je potreban veći traktor za njega. Malčirao nam je čovjek uslužno šikaru s njim i 120ks kristalom, malčer je 220cm.. A star je dosta i opet jako dobro radi i ne trese puno. Kod drugog gazde sam vidio buffalo 280cm na prednjoj hidraulici i nedugo nakon kupnje je pojačavan na nosaču gdje se kači toplink, tu je možda slab.

meki

Aktivni član
Tu od
31 Sij 2017
Poruka
154
Jedno pitanje na koje nemam odgovor. Gdje i od kojeg proizvođača kupiti očajane čekiće za malčer a da se može direktno kupiti. Po mogučnosti volfram karbid ili nešto jaće. Na internetu nemrem naći ni jednog dobrog EU proizvođača samo kinezi iskaču. trebam nešto ko na slici ispod

20210211_151915.jpg

Jagoda

Aktivni član
Tu od
10 Lip 2020
Poruka
224
Pozdrav imam traktor 62hp turbo motor i intersuje me da li moze pokretat malcer od 2.20 cm "Stark KDX 220 " samo za kosenje trave u vocnjaku,inace ne znam detaljno koliko cu cekici teski i te stvari posto do sada nisam nikad imao nista slicno ,svako misljene dobro doslo l,hvala

bhorv

Dobro znana faca
Tu od
26 Ruj 2008
Poruka
2,661
Pozdrav imam traktor 62hp turbo motor i intersuje me da li moze pokretat malcer od 2.20 cm "Stark KDX 220 " samo za kosenje trave u vocnjaku,inace ne znam detaljno koliko cu cekici teski i te stvari posto do sada nisam nikad imao nista slicno ,svako misljene dobro doslo l,hvala
Može u slučaju da travu par puta na godinu malčirate, za staru i visoku travu nije prikladna ta širina za Vaš traktor.Koliko vidim na you tube..taj malčer nikako ne radi u travi, ovaj Cese ga drži na hidraulici, a Rus ide ko kornjača..budući da nema vrata..znači štopanje i paljenje remena neminovno.

Posljednje uređivanje:

Nixa

Član
Tu od
24 Kol 2008
Poruka
253
Čini mi se da bi ti caa 190 ili max 200 sa bočnim pomakom bilo taman. Kod malčera je bolje broj manje nego veće. Bojim se da bi te taj mogao koštati puno živaca, promašiš tjedan dva za malčiranje kad je vegetacija i imati češ problema sa tim.

Najnoviji postovi

Na vrh