• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Malčeri

mane

Iskusan lik
Tu od
5 Svi 2011
Poruka
4,801
Bilo bi dobro da se vidi takav drugi malčer kod Horvata i usporedi razmještaj batova.

Inače, šta si čekao tako dugo sa tim problemom? Ako se to događalo od samog početka, trebalo je odmah ić u reklamaciju. Ovak sad ja uopće nebi gubio vrijeme i živce oko toga. Šta je tu je😟.

isalopek

Aktivni član
Tu od
15 Ruj 2010
Poruka
526
Da znam, znam, da sam trebao ici na reklamaciju. Al obzirom da nam je to prvi malcer mislili smo da se to "dogadja ponekad". Sto je tu je sad. I da ne uspijem nista, idemo dalje, jel...
Mozda netko zna tu kog na forumu da ima isti pa.da provjeri?

iwanho

Iskusan lik
Tu od
30 Lis 2008
Poruka
8,618
Koliko je proteklo vremena od kupnje malčera? Ne znam koliko jamstvo daje Horvat za taj malčer, ali znam da ima nekih trgovina koje za slične daju godinu dana jamstva, jer kao njima toliko daje proizvođač, U RH je za takve strojeve minimalno jamstvo 2 godine. Ako si unutar tih 2 godine, uz puno sekirancije imaš šanse za priznavanje jamstva, a ako nisi, možda je bolje potražiti neko drugo rješenje. Tako razmišljam zato jer se to ne može smatrati skrivenom manom. Ako si malčerom inače zadovoljan, možda bi bilo dobro da kontaktiraš kolegu forumaša @HrvojeS i pokušaš s njim dogovoriti da ti sredi malčer. Naime on se bavi balamsiranjem malčera i vjerujem da uz njegovu uslugu možeš uspješno riješiti problem.

isalopek

Aktivni član
Tu od
15 Ruj 2010
Poruka
526
Evo trazimo racun pa cu biti pamwtniji. Inace Horvat daje 1 g jamstva na navedeno malcer. Imate negdje podatak o minimalno te 2 godine da znam na sto bih se evwntualno mogao pozvati ako dodje do toga. Premda Horvat kaze da to tako mora biti i da su mu tako iz tvornice komunicirali, meni bas i ne drzi neku vodu
Sto se tice zadovoljstva s istim i jesmo, mi nemamo puno toga za malcirati, sto govori i podatak o mozda 10rh da ima malcer u ove oko 2 godine koliko je kod nas (ne znam tocno sad,). Sluzi nam za krumpiriste i za odrzavanje 2 manje parcele i puta koje malciram cim trava poraste oko 20/25 cm.
Pretpostavljam da bi se moralo rezati ovaj srednji bat s rotora i onda napraviti balans ili staviti bat na drugo mjesto.
Zna netko kako se krece okvir balansitanja malcera?
Hvala

iwanho

Iskusan lik
Tu od
30 Lis 2008
Poruka
8,618

Nisam detaljno proučaval, ali za priznavanje jamstva spominje se rok od 2 mjeseca od saznanja o nedostatku/kvaru, u kojem se treba obavijestiti trgovca.
Proučiti i odlučiti.

isalopek

Aktivni član
Tu od
15 Ruj 2010
Poruka
526
Tako je, minimalno mora biti 2g. Evo, okvirno je kupljen 2/3mj/2020 g, dakle trebalo bi vrijediti jamstvo unutar EU.
A nista, vidit cemo da li ce mi se itko iz tvornice javiti, pa idemo dalje 😇
Ako netko zna nekog da ima isti malcer, neka mi slobidno javi da zamolim ako moze pogeldati da li je raspored nozeva isti kao i moj, moze biti i 95/115 sirine
Hvala

Matija_E30

Iskusan lik
Premium
Tu od
13 Stu 2019
Poruka
3,258
Balansiranje ti se kreće oko 1400 kuna.. Al bojim sa ćeš ti morat izmjeniti mjesta batima ili stavit drugačije.. Možda bi Y noževi prošli bolje..

Krumpironja

Iskusan lik
Tu od
7 Svi 2010
Poruka
4,085
Popljuvat ih javno na sve moguce stranice pa bi reagirali...inace to sam mu i ja reko da mi se cini da to uopce nije rotor za cekice nego za Y nozeve a vidio sam da u ponudi imaju za iste modele i jedno i drugo a po meni ne moze bit isti rotor za oboje...

isalopek

Aktivni član
Tu od
15 Ruj 2010
Poruka
526
Ok, nekako sam uvijek za mirno rjesenje bilo kakvih problema. Inace ovi svi stark malceri mislim da dolaze s baticima a ne nozevima. Imaju i nozevi posebmo za kupiti.
Na kraju malcer je uzet 2/2020, stoga prema pravilima EU bi trebao niti pod jamstvom. Medjutim na sto se pozvati na jamstvo kad malcer...radi, jel..🙄

bane1978

Iskusan lik
Tu od
7 Velj 2012
Poruka
3,181
To ti je isto kao kad bi novi auto jako dimio,a u servisu bi rekli ipak radi
To nije to
Probaj si kontaktirat društvo za zaštitu potrošača,meni su jednom jako pomogli,ustvari dobio sam van tvorničke garancije zamjenu dijela na uređaju u vrijednosti oko 1000 kn
Tako da malo poguglaj za tel.pa ćeš dobiti dosta informacija iz prve ruke

isalopek

Aktivni član
Tu od
15 Ruj 2010
Poruka
526
Pricekat cu koji dan da vidimo hoce li se netko sjetiti meni iz tvornice odgovoriti, obzirom da je Horvat dobio odgovor za sat vremena meni se jos nisu javili
Pricekam do kraja tjedna pa cu biti pametniji

Tajo pajo

Aktivni član
Tu od
22 Kol 2011
Poruka
538
U cijeloj ovoj prepiski meni najviše smeta ponašanje trgovca i njihovo bahato ponašanje kao da je sve uredu i da je kupac bedak pa ne zna koristiti malčer. U današnjoj situaciji trgovac može biti sretan kada mu netko iskešira 1000 eura za neki stroj, a ne da se ovako ponaša. I ja sam svojevremeno razmišljao da od njih kupim malcer, ali sam odustao. Sad nakon ovog vise nikad! Pa nije on jedini na svijetu da prodaje malcere.

bane1978

Iskusan lik
Tu od
7 Velj 2012
Poruka
3,181
Tajo pajo
Na kraju krajeva nije trgovac kriv ako se radi o tvorničkoj grešci,ali bi zato kao što si rekao trebao pokazati interes da se problem riješi.
Jer nakon riješenog problema dobit će preporuku za dalje,u najmanju bi ruku trebao pristati popraviti malčer o svome trošku,jer bi time puno dobio,a ne izgubio,a ostale malčere ako ih ima reklamirati proizvođaču,ili otkazati suradnju
Ispada po njihovom da je ovaj malčer napravljen za malčiranje već pomalčiranog
To je isto kao da nekome pukne plug u normalnoj zemlji,a proizvođač kaže da ore pliće,da nije žalosno bilo bi smiješno

sttipa

Iskusan lik
Tu od
6 Tra 2013
Poruka
2,271
Nakon takvog odgovora nemaju se vise kaj javiti...budi uporan i siguran sam da ce popustiti i ponuditi neko rjesenje problema nadam se sto pozitivnijem za tebe.
Kao sto su pojedini clanovi prokomentirali malo podigni tenzije u komunikaciji da te shvate ozbiljno.
Siguran sam da im losa reklama ne bi bas sjela!!
Lp

HrvojeS

Aktivni član
Tu od
7 Kol 2010
Poruka
205
Slažem se, trgovci bi se trebali malo više potruditi da barem pokažu da im je stalo do mušterije koji će opet doći kupiti. Meni nije jasna ta politika jer se zaista vidi da je greška na rotoru.

Prvi korak bi barem bio da je rekao da će provjeriti raspored kod drugog takvog rotora.
Probajte još jednom pitati, tj predložiti, da vam izmjeri udaljenosti. Ukoliko se takve stvari zaista ne događaju na drugim rotori ma, onda mora biti razlike u rasporedu...

Pa vidjet kako će reagirati. Riješenje problema je naći načina da se ovo izbjegne, a to se može, ili kraćenjem batova, ili pomicanjem ušica.

Nakon toga bi trebalo balansiranje. Balansiranje, koje mi naplaćujeno je 1200 kn, bez varioca, za rotore do 220 cm dužine. Plus troškovi puta.

isalopek

Aktivni član
Tu od
15 Ruj 2010
Poruka
526
Kako.je on objasnio.moze doci do.takvog preklapanja.na malcerima 95/115/125 jer oni koriste takav rotor. Mene vise zanima od koga dobiti nesto napismeno, na sto se onda moze i pozvati, da se to preklapanje batova ne bi smjelo uopce dogadjati.
Ajd u svakom slucaju su se javili pa nisu zanemarili mail u potpunosti
Zato sam i rekao, ako netko pozna nekog tko ima star malcer dimenzija 95/115/125 sa vidi dal se to i njemu dogadja ili sam samo ja baksuz 🙄

HrvojeS

Aktivni član
Tu od
7 Kol 2010
Poruka
205
U teoriji, ne bi se trebali zaplesti, jer centrifugalna sila ih drži izvučenima. Ali je idiotarija, jer ukoliko se naiđe na prepreku, bat ide natrag, I udara od drugog što nikako nije dobro. Pa to je poljoprivredni stroj, a ne da ide u laboratorijske uvjete.

Ali čemu uopće takav raspored? Nisu mi jasne te grupacije po 3 bata...

Matija_E30

Iskusan lik
Premium
Tu od
13 Stu 2019
Poruka
3,258
Koji raspored je po tebi najbolji? Može skica, slika ili samo pojašnjenje..
Vjerujem da si se svačega nagledao, tak da imaš neko mišljenje 🤔

cloos

Iskusan lik
Tu od
19 Sij 2021
Poruka
793
Jutro. Ja sam gledao ovaj film, kojeg je vlastnik stavio. Mozda je greska samo u batima. Bat je sestavljan od tri dijela, rezni dio, povezovalni dio i uho za seraf kojim se pritrde. I ovdje na filmicu ze vidi da zapinje za srednji povezivalni dio, jer je trapeznog oblika. Ako bi dio bio ravan, sumnjam, da se ovo nebi dogadjalo. Sta mislite drugi?

Najnoviji postovi

Na vrh