• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Malčeri

MilanZetor

Iskusan lik
Tu od
7 Lis 2011
Poruka
6,311
Da se osvrnem i ja na ovu grešku sa Stark malčerom. Isti problem sam ja imao na Tehnosu, zapetljaju se batovi i onda gas kući odvrni jedan pa vrati nazad.. E sad kod mene je na mjestu jednog bata bio udarac u rotoru, pa su se možda zbog tog zakačili jedan za drugi. Uglavnom isto ispočetka nisam mislio da je to tvornička greška, ali eto moguće je.

Sve u svemu iz drugog razloga je kupljen novi rotor koji nije bio tako preskup i nema više tih problema. Ali globalno novi strojevi se više ne rade kvalitetno i dobro treba paziti koju marku, ali i model stroja odabrati.

Lee Champa

Iskusan lik
Tu od
9 Tra 2019
Poruka
9,922
Štovani kolega..pregledao sam sve Tvoje postove,i video..i zaključio da je malčer napravljen tako kako je.i da nije tvornička greška..jednostavno moraš očistiti vodilice šarafa..i pokušaj tjerat s večim brojem okretaja..zanemari broj koji ti traktor pokazuje..LP
To nije rješenje! Pa neće valjda na svaki krtorovinjak ići gledati kako stoje batovi!

lijeskakc

Iskusan lik
Tu od
12 Stu 2019
Poruka
3,717
U prijevodu ovo je savjet -tjeraj kako je sa što večim brojem okretaja- dok se ne razleti ili malčer ili traktor.

bitćebolje

Dobro znana faca
Tu od
13 Sij 2016
Poruka
740
Citat kolege MilanZetor:Ali globalno novi strojevi se više ne rade kvalitetno i dobro treba paziti koju marku, ali i model stroja odabrati.

Kolega-nema vam logike u ovoj tvrdnji.
Novi strojevi se rade sve kvalitetnije......
Samo što još uvijek imaš stroj npr. rotokosa sa bočnim pomakom i bočnim diskom namijenjena u radu u voćarstvu........
Takav naš domaći stroj košta cca 30000 kn.
A takav strani stroj marke Perfect košta cca 60000 kn.
I sad u čemu je poanta.......
S domaćim nemožeš odraditi posao, jer je kopija, ali loša kopija ovog stranog i po izvedbi i po kvaliteti materijala.......i dođe ti muka kad znaš da on radi za k...c. Ali on košta 30000 kn.
J..i ga, ovaj strani radi bez problema, odrađuje sve što treba, nema defekata, stajanja u radu, ništa ne drma , zuji ,tuče, nečuješ ga u radu, užitak je sa njime raditi, ali on košta 60000 kn.
I sad u čemu je poanta, pa u ovih 30000 kn + još 30000 kn.
Ima novih dobrih strojeva koji spadaju u rang profesionalnih radnih strojeva koji toliko i koštaju, a druga je stvar što velika većina nema love za taj kvalitetniji stroj, pa se kupuju jeftiniji poluproizvodi- strojevi na nivou hobi stroja.....i onda se ide u konstatacije da taj stroj nije dobar- j..i ga, koliko para toliko muzike.

HrvojeS

Aktivni član
Tu od
7 Kol 2010
Poruka
205
To nije rješenje! Pa neće valjda na svaki krtorovinjak ići gledati kako stoje batovi!
Ja bi isto tako, ili pomaknuo malo ušicu, ili obrusio pa ubacio distance, ili odbrusio malo bata. Vidio sam ja novih malčera gdje su ljudi kratili noževe na rubovima da ne grebu..

MilanZetor

Iskusan lik
Tu od
7 Lis 2011
Poruka
6,311
Ja bi isto tako, ili pomaknuo malo ušicu, ili obrusio pa ubacio distance, ili odbrusio malo bata. Vidio sam ja novih malčera gdje su ljudi kratili noževe na rubovima da ne grebu..
Svega ima, ti prvi vidiš na terenu. Ali malo tko hoće priznati.

@hrva Ja znam o čemu govorim. Nemam ni jedan hoby stroj na gospodarstvu, sve su to većinom novi strojevi kupljeni od provjerenih stranih proizvođača. Isto tako znam da cijene stalno rastu, a tebi nitko ne garantira ako kupiš novo i skupo da to nema nikakve mane i zamjerke. To me jako smeta.. Zadnjih 10-15 godina svake sezone se kupi barem jedan novi stroj, ako ne i više njih pa je to moj cjelokupni dojam. Zato sam i rekao vrlo je bitno dobro odabrati ono što ti treba i sa odgovarajućom opremom. Ali to opet ne opravdava cijenu jer uvijek ima zamjerki. Isto tako kupili smo par polovnih strojeva iz uvoza, većinom Njemačka. I mogu reći da sam puno zadovoljniji s tom opcijom uz daleko manju cijenu pa čak i da imam ulaganja u samom startu.

Matija_E30

Iskusan lik
Premium
Tu od
13 Stu 2019
Poruka
3,257
Gluposti. Nije tvornička greška, al je zato konstrukcijska.. Malčer je da se spusti na zemlju i da se tjera, nikakva stajanja i pregledavanja. Čak se nebi smio ni štopati iza..
Zamisli da kupiš novi plug i oreš. I najednom ti se crtalo zaplete u brazdu, pa moraš stat i otplesti..
Po meni napraviti nešto što predlaže Hrvoje, po potrebi i balansirat.. Na taj način će se sigurno poboljšati rad i produžiti vijek stroja 👍

isalopek

Aktivni član
Tu od
15 Ruj 2010
Poruka
526
Da, dosta je cudno sve. Ocito je takav konstrukcijski. Nemaju veze usice sto nisu oprane. Dogadja se od pocetka ,od kad je nov.
No sto je tu je, pokusat cu s vecim brojem okretaja ili na kraju ta 2 probelmaticna bata malo prebrusiti, vidit cu i sam. Ili zamjeniti sve s nozevima 🤔🤔🤔

bane1978

Iskusan lik
Tu od
7 Velj 2012
Poruka
3,181
Vjerojatno je u tvornici bio projektiran za noževe ili nekakvu drugu vrstu batova,pa su naknadno prešli na ovu vrstu ne shvaćajući problem,ali kako god bilo ja bi si to na neki od navedenih načina riješio,jer to otpetljavanje nije rješenje

bane1978

Iskusan lik
Tu od
7 Velj 2012
Poruka
3,181
Kolege znaju bolje,ali ako ga koristiš za travu kukuruzovinu i sl.,noževi su puno bolja opcija od batova

isalopek

Aktivni član
Tu od
15 Ruj 2010
Poruka
526
Malver se koristi 85% za travu, 10% za kukuruzovinu i ovih 5% za kupinu/stelju. Dakle nozevi ni bili bolji umjesto batova?

Najnoviji postovi

Na vrh