Evo mene opet.
Raskopal sam multiplikator. Kućušte multiplikatora i cijev prema remenici su dva zasebna kućišta za ulje. Ulje se međusobno ne miješa. Pokušal sam odvojiti cijev od multiplikatora, ali nekaj fest drži pa sam, s obzirom da ne znam kak je unutra povezano, odustal (barem privremeno). Skinul sam dekl na multiplikatoru.
Nakon pranja dijelova benzinom, sve sam pregledal i nisam primijetil nikakva oštećenja, ali mi je prilikom pranja ispal manji ležaj s vratila. Kad sam išel isprazniti ulje iz kadice, našel sam u kadici rastojnu pločicu. Pretpostavljam da jebila na mjestu kao na sliki 3. Ako je stavim kao na sliki 2, onda se zupčaniki približe i teže se rukom vrti. Proba je napravljena kad je kućište okrenuto tak da izlaz za kardan stoji u vis.
Kak da odredim dobru zračnost između konusnih zupčanika?
Kad sam veči ležaj vrtim rukom, malo šlaga. Jel to zato kaj nije stisnut. Unutarnji dio slobodno leži na vanjskom pa ga možda pritisak prsta kod vrtnje malo izbaci iz centra, ili ???
Probal sam zavrteti ležaj kad je u njega utaknuto vratilo sa zupčanikom i zvuk je dosta "hrapav". Bum probal napraviti video klip kaj bu jasnije o čemu pričam.