• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Malčeri

HrvojeS

Aktivni član
Tu od
7 Kol 2010
Poruka
205
Ekipa, danas sam bio na balansiranju jednog malčera, radi se o tehnosu, pa me zanimaju iskustva...

Vi koji posjedujete ili ste posjedovali malcere koji imaju ovakav koncept. Kako se pokazalo u radu, jer ovako Kako vidim, ovo ima podosta mana...

Prilozi

• 20221121_103027.jpg
    20221121_103027.jpg
    54.2 KB · Pregleda: 70

Matija_E30

Iskusan lik
Premium
Tu od
13 Stu 2019
Poruka
3,257
Na što točno misliš? Na fedre ili na to da osovina nije fiksna u tom obruču? 🤔
Kako se špana reduktor?

HrvojeS

Aktivni član
Tu od
7 Kol 2010
Poruka
205
Pa s zatezanjem matica, ovaj obruč se diže pa se zapravo napinje remenje. Međutim, ovdje ih je stignu do kraja, ali taj dio i dalje ruži po ovoj ploči. Uopće ne mogu dovest to u centar. A kako god ti stegnuo te opruge, one i dalje rade tj imaš dio koji poskakuje.

Mala greska dole na rotoru, da je remenica radi, onda se multiciplira s ovim gore.

Posljednje uređivanje od moderatora:

Matija_E30

Iskusan lik
Premium
Tu od
13 Stu 2019
Poruka
3,257
Trebala bi osovina biti fiksna s ovom U-šelnom. Zavarena makar..
Malo glupo izvedeno s fedrima

HrvojeS

Aktivni član
Tu od
7 Kol 2010
Poruka
205
Tak je, sve točke su fiksne osim te, a ili je sve fiksno ili je sve elastično, ne može biti kombinacija.

Lee Champa

Iskusan lik
Tu od
9 Tra 2019
Poruka
9,922
Pa viš da može! :hahah: Lepe za oke, a je l dela:unsure:

brgud

Iskusan lik
Tu od
4 Lis 2013
Poruka
5,765
Možda su ti (federi - pederi - šušte) ili ti opruge tu (kao svojevrsno kvačilo), da ako rotor sa batima zapne za nešto i na moment stane opruge popuste i omogućuju proklizavanje remenja na remenici. :rolleyes:

Lee Champa

Iskusan lik
Tu od
9 Tra 2019
Poruka
9,922
Je, a kako djeluju remeni na tu remenicu? Oni nisu sigurno balansirani (čak iako su po brojevima isti fizički nisu)!

Matija_E30

Iskusan lik
Premium
Tu od
13 Stu 2019
Poruka
3,257
Možda su ti (federi - pederi - šušte) ili ti opruge tu (kao svojevrsno kvačilo), da ako rotor sa batima zapne za nešto i na moment stane opruge popuste i omogućuju proklizavanje remenja na remenici. :rolleyes:
Jesu.. Na taj način funkcionira i onaj dodatni španer na feder između dvije remenice..
Al kad remeni proklize već je malo i kasno.
Najbitnije je uho operatera 👌

HrvojeS

Aktivni član
Tu od
7 Kol 2010
Poruka
205
Jesu.. Na taj način funkcionira i onaj dodatni španer na feder između dvije remenice..
Al kad remeni proklize već je malo i kasno.
Najbitnije je uho operatera 👌
Onaj dodatni španer je drugo, on uleti i nategne remene, međutim mi ovdje imamo pogonsku remenicu kojoj je dozvoljeno gibanje i u dinamičkom smislu to nije dobro. Sve je ok dok je idealno, pa nema problema, međutim to se vrlo brzo lako promjeni...

F100666

Iskusan lik
Tu od
10 Pro 2014
Poruka
428
Možda glupo pitanje, da umjesto ovih federa staviš pikse i tak ga fiksiraš da li bi dobil kaj bolje? Ak se ne varam, tak i tak na nosaču reduktora ima šliceve pa se može u centar dobiti.

Krumpironja

Iskusan lik
Tu od
7 Svi 2010
Poruka
4,083
Jer gusta trava pali remenje, i meni se zna desit ako je blato i rozge u kombinaciji traktor ne staje remenje ode, ja koji nemam ništa opasno za malčirat ja bi volio takav prenos

Najnoviji postovi

Na vrh