• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Malčeri

Željac 28

Dobro znana faca
Tu od
8 Ožu 2020
Poruka
1,139
A možda malčer treba i podesiti :unsure: , ponekad i počistiti....ko zna kaj je taj čovjek radil s tim malčerom. A da zna kaj radi, ne bi palil na zemlji ništa.
Ja npr. kukuružinje malčiram s otvorenim vratima, zato da sam brži. Nije mi bitno da ga usitni u piljevinu, jer kad mi je plug nariktan, ne štopa mi se pa i da nije uopće pomalčirano. Ali malčiram zato da se stabljike kuruze razbiju i da lakše i brže trunu u zemlji.
Radili dvojica pa se sprdali.
Malčer u velikoj travi brljavi u kuruzovini nikako.
Katastrofa.
Ako malčer ne sitni dovoljno onda nema ni funkciju.
 

iwanho

Iskusan lik
Tu od
30 Lis 2008
Poruka
8,504
Uvijek postoji opcija drugog prolaza u kontra smjeru. Traje skoro duplo duže, ali za male količine nije prestrašno. Onda uglavnom svaki malčer dosta usitni.
Kuruznicu (nakon ručnog trganja klipova) obavezno prolazim dva puta, ako ne želim da mi ostane kuruznice. Kotači pritisnu neke stabljike kuruznice na zemlju pa ih malčer samo poliže odozgora, a u drugom prolazu s kontra strane ih odigne i zdrobi.
 

marko93

Legenda
Tu od
31 Sij 2008
Poruka
6,022
Vrata na malčeru korisna ako se imaju,ako se nema ide bez njih..
Do sad sam imao malčer bez vratiju Ino 225,bio je dobar za boljeg nisam znao,teško je išao mučio se u velikoj masi..
Sad ovaj "kinez" ide puno bolje ali i puno veči malčer,veči oblik,veči promjer rotora,sa vratima sam radio u zelenoj Raoli i ide puno lakse i brže kad se vrata otvore a dobro usitni..Moj plus ide za vrata..
 

Scukaf

Aktivni član
Tu od
31 Sij 2022
Poruka
110
Jutro. Dakle nakon mjeseci razmisljanja (i savjetovanja ovdje i na ostalim mjesitma) izbor mi jeo pao na 2 stroja, no ne mogu se još 100% odlučiti.

Dva su stroja koja su različita:
- Tehnos MU200LW (ili 220, svejedno mi je zapravo) reverzibilni (čekanje na isporuku 3-4 mj.)
- Maschio Giraffa L 190SE (dostupan odmah)

Ajd molim vas još jednom kaj bi vi od ta 2 radije uzeli.
 

damir098

Član
Tu od
21 Sij 2021
Poruka
36
Jutro, moj izbor bi bio definitivno tehnos, posjedujem isti takav malcer i nećeš promašiti sa odabirom tehnosa.
 
Posljednje uređivanje od moderatora:

yama13

Dobro znana faca
Tu od
12 Sij 2012
Poruka
614
Da Tehnos svakako, maschio nema neku kvalitetu lima.. prodao sam dosta malčera i svaki maschio je imal problema sa trulim dijelovima a nisu bili pretjerano stari tak da svakako tehnos..
 

Krumpironja

Iskusan lik
Tu od
7 Svi 2010
Poruka
4,033
Hh pa i nisu neki konkretni argumenti, ako nešto imaš ne znači da je bolje od drugog a i ovo za ruzinu i lim...ako si gazda imaš garažu pa te ruzine nema, a i 300e je doplata za dupli plašt uzmeš pa neka ruzinavi maschio, ja da biram ako bi uzimo tehnos uzeo bi rađe 220 jer ima remen više nego 200, i onda skroz do 3 metra radne imaju 5 remenja...znaci bolje gledat 220, pomak je solidan ali dao si dva različita stroja da se izabere, maschio može više, nudi više, težina kako vidim je skoro ista nešto sitno u korist tehnosa, također i radna širina u korist tehnosa i veličina otvora za masu ide u korist tehnosa ali opet kažem maschio nudi više opcija za ga koristit, po meni to su oboje dobar izbor samo je problem u tome da nisi definiro koliko će ti trebat malčer tipa maschio....da ih gledam oboje kao klasični malčer uzeo bi tehnos jer mi se čini bolji, morat ćeš se zadovoljit takvim odgovorom jer nisu ista kategorija.
 

Scukaf

Aktivni član
Tu od
31 Sij 2022
Poruka
110
znam, 2 su različita stroja. Zašto mi je Maschio nekako bliži za kupnju, 2 su stvari:
- 1. dostupnost odmah po uplati i
- 2. oko čega se najviše lomim je taj offset koji, radi ruke, ide u prilog maschiu. Nemam neke kanale (jarke) koje bih trebao malčirati, ali imam neke parcele koje graniče sa susjedovim čije su praktički već u šumi pa čisto radi "štucanja" njegovih grana da ne idu na moju parcelu.
A zašto Tehnos:
- spiralni rotor (to je kod Maschia tek u XL 210 verziji - što je way too much za moj traktor),
- mislim da može deblju masu malčirati
- čuo sam da je sama konstrukcija dosta robusn(ij)a i zadnje
- pa jeftiniji je kilu € 😁 (nije sad toliko bitno ako će stroj poslužiti svrsi), ali stroj se čeka 3-4 mj. 😕

Već mi je pun kufer, zato tražim (po zadnji put) savjet.
 
Posljednje uređivanje od moderatora:

iwanho

Iskusan lik
Tu od
30 Lis 2008
Poruka
8,504
Na bazi prijašnjih postova, moje razmišljanje je da uzmeš mascio jedino ako ne možeš čekati tih 4 mjeseca. Štucanje grana možda bolje riješiti na neki drugi način (motorka ili trimer na teleskopu). Ipak to ne treba delati baš svake godine.
 

komer

Iskusan lik
Premium
Tu od
1 Srp 2008
Poruka
3,863
Uvijek možeš doći do mene i vidjeti maschio giraffa 170 u radu.
Imam neku zapuštenu livadu za riješiti,pa ako navratiš,odemo to skupa riješiti...
Vjerujem da koji god uzmeš nebudeš pogriješio.
Ja sam isto gledao i tehnosa ali je bio 200cm,pošto je bio skuplji,a i teži,a traktor je 80ks,uzeo sam maschio,nisam požalio.
 

4340

Dobro znana faca
Tu od
2 Ožu 2018
Poruka
374
Ja bi uzeo tehnosa, a to granje koje raste uz njive se lako poreže i sa pilom sjekirom itd imaš pravi stroj za velike parcele i radiš ko čovjek. Malčer na ruci je uskospecijaliziran stroj za košnju uz putove, kanale i slično sve ostalo koma. Kum ima jedan i drugi i rekao je da mora jedan prodat to bi bez razmišljanja bil na ruci.
 

komer

Iskusan lik
Premium
Tu od
1 Srp 2008
Poruka
3,863
Svake godine ruknem 20,30,40 ha sa malčerom na ruci.
Nebih ga prodavao ni za šta,jedino da je veći zahvat(170 trenutno).
A definitivno bi mi odgovarala kombinacija prednji kardan + 3m malčer,a iza 2m na ruci..to bi bio eurojackpot:)
 

Najnoviji postovi

Na vrh