• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Malčeri

komer

Iskusan lik
Premium
Tu od
1 Srp 2008
Poruka
3,979
Nisam imao prilike sa Tehnosom raditi.
Imam Maschia na ruci i Gramipa reverzibilnog.
Gramipu trebaju novi čekići jer su podosta istrošeni.
Ja sam sa Maschiom rabljenim izuzetno zadovoljan,čekići su oni koji su bili kad sam ga kupio.
I dalje radi super i bez vibracija,jedino sam na valjku ležajeve mijenjao.
Vuće me i dalje Maschio,ali skup je,a sa novim Tehnosom bi mi još ostalo i za roto kosu(rabljenu) koja mi je potrebnija nego malčer.

reider

Aktivni član
Tu od
9 Velj 2012
Poruka
851
Malo da se pohvalim. Jučer stigla nova mašina dugo čekao nanju.

Prilozi

• 20241025_185452.jpg
    20241025_185452.jpg
    27.9 KB · Pregleda: 116
  • 20241025_162648.jpg
    20241025_162648.jpg
    42.8 KB · Pregleda: 114
  • 20241025_173801.jpg
    20241025_173801.jpg
    46.7 KB · Pregleda: 114
  • 20241025_162638.jpg
    20241025_162638.jpg
    43.9 KB · Pregleda: 111

iwanho

Iskusan lik
Tu od
30 Lis 2008
Poruka
8,576
Čestitam. (y) Neka te dobro služi. Dopada mi se ova štanga od gornjeg kraja okvir na malčer, umjesto druge vodilice. Nadam se da je ispod lima adekvatno ojačanje da se od trešnje kod transorta štanga ne odvoji od kućišta malčera.
Mislim da buš ti brzo zadnji demontažnu dekl prepravil u vrata koja možeš otvoriti koliko treba. ;)

Željac 28

Dobro znana faca
Tu od
8 Ožu 2020
Poruka
1,157
Kralj-Ing...dela "helikoptere".
"Prave" malčere, s horizontalnom osovinom, a da nekaj valjaju, dela samo Megametal (jer Gramip više ne postoji) ...ali daleko je to od Maschia, INOa ili Tehnosa.
Bio je neki dan kod njih sad rade pošiljku za Fliegel .
Sad ovako ne izgledaju loše pokazivali mi i dobre komponente ugrađuju.

reider

Aktivni član
Tu od
9 Velj 2012
Poruka
851
Čestitam. (y) Neka te dobro služi. Dopada mi se ova štanga od gornjeg kraja okvir na malčer, umjesto druge vodilice. Nadam se da je ispod lima adekvatno ojačanje da se od trešnje kod transorta štanga ne odvoji od kućišta malčera.
Mislim da buš ti brzo zadnji demontažnu dekl prepravil u vrata koja možeš otvoriti koliko treba. ;)
Eto tako završilo nakon 10 minuta rada...a praviš ,da nek dugo traje:(. Hvala na željama.

Prilozi

• 2ac0ce75-4507-4321-b293-fa7fe43ab538.jpg
    2ac0ce75-4507-4321-b293-fa7fe43ab538.jpg
    48.7 KB · Pregleda: 88
  • 20241026_143703.jpg
    20241026_143703.jpg
    29 KB · Pregleda: 88

iwanho

Iskusan lik
Tu od
30 Lis 2008
Poruka
8,576
Ako kardan ima zaštitu koja se ne vrti, teško da moža uloviti. Također nemre uloviti ako su crijeva provedena kao na sliki slikanoj u 18:54:52.
Je li možda nekaj došlo između pa je strgalo?

reider

Aktivni član
Tu od
9 Velj 2012
Poruka
851
Ili se je odvojilo i palo pod batove
Bilo to malo policajsko iztraživanje, da sam shvatijo što bilo. Prvo mislijo, da sam preloše ugurao utikač u spojko, pa izpalo, kad dobilo pritisak(tako bilo nekad kod kible), onda se sjetijo, da to nije to, jer sam poslije toga več 3 puta kretao malčer. Na kraju mi postalo jasno, da se crijevo zaglavilo za nosač crne alatne vetrikalne kutijice, i kad sam stoječi sa podignutim malčerom pomaknuo malčer ona još uvijek je bila spojena, jer sam se tad okrenuo tekom pomaka. A kad sam spustijo malčer nisam gledao više nazaj. i tad se odkačilo, jer je produžilo razdaljo od spojke. Povuklo ga izpod, kad sam počeo voziti. Tuklo je naravno sve od vučenja granja izpod, pa nisam primjetijo, da zvuk dođe od toga i vozijo sam još 5 metara, prije sam se okrenuo. Htijo sam nastaviti sa radom i da fiksiram nekdi to crijevo, al prije pokušanja toga, znao sam, da cilinder više nije stabilan, jer je jedno crijevo otvoreno. Tako se cijeli put doma malčer pomicao tamo ovamo ljevo desno. No več drugi dan išao odmah sutra sam u MB i popravijo crijevo pa poslijepodne završijo.

Tekom kupnje vagao sam između Matenga i toga istog zahvata. Jeste mateng mi se čini bolji na oko, al je i skuplji za uskoro 700eur. Ima jarem kačenja kačen na dvije cijevi i mi se čini snažnije to od ove jedne ruke. KAd je malčer novi il kačen za lagani traktorčič je to ok, a kad je stari stroj i umoran lim i tera ga težki traktor i da ide u zavoj, onda možda sporo možda bi moglo biti problem. Kod mene ne, malo če to raditi i sa laganim traktorčičem. Izdržati če, uto ne sumnjam. Između matenga i toga je sukoro 40 kg razlike. Moj 20 kila manje od pol tone, Mateng 20 više . Čini mi se na oko, da ima Mateng duplo fiksiran jarem kačenja i malo teže čekiče, pa nanosi tih 40 kg. Za mog malčiča itaj posao je i taj predobar.

tine

Dobro znana faca
Premium
Tu od
10 Pro 2006
Poruka
857
Noževi su u dva nivoja, donji reže, gornji melje.
Nije usitnjeno ko kod čekičara, a tu se radi o žetvenim ostacima, ozelenjenjima i sličnom, kud trebaš brzo i jeftino priličnu količinu mase obradit u jednomeran sloj koji se može tanjuračama i sličnim izmešat zemljom.
Tu smo probali i za oko 1,5 ha je trebao 24 minute.

50153322.jpg

llmb0611

Iskusan lik
Tu od
11 Ožu 2013
Poruka
1,707
Pa nebu nikad takvu travu kosil na oranicama...za kukuruzovinu i takve stvari bude to odlicno...ja imam obican roto malcer i odradi posao na kukuruzu...evo dns orao i sve bez problema pod zemljom...bitno da usitni...a s obzirom na sirinu efikasnost mu je odlicna...

Najnoviji postovi

Na vrh