• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Malčeri

Zhaba

Član
Tu od
9 Stu 2014
Poruka
160
Hvala na odgovoru. Razlika u kg (cca 80kg baš i nije malo) i broju čekića i mene najaviše zanima. Zanon nema utore za kontra noževe, ali mislim da to niti ne treba pošto bi malčirao samo travu. S kojim traktorom pogoniš malčer?

ivekbec

Novi član
Tu od
19 Kol 2019
Poruka
4
Sve ok. Ne znam bas puno Zanonovaca u okolici da bi prenio iskustva o toj marci. Pisalo se nesto ranije na forumu pa potrazim kad stignem.
Lamborghini Crono 80 (75 ks) je traktor. 190 sirina mu je primjerena, ima rezerve snage, a opet je to konkretniji radni zahvat. Vecinu terena pocetkom i sredinom ljeta radim sporije, do 3 km/h, a eventualno jesensko malciranje moze brze. Nije da se muci, dapace malcer je vrlo sparan za masinu. Nego, ljepse radi, a i pazim ga, nije bas najjeftiniji pa da potraje :)

Slazem se i za nozeve da nisu neophodni, ali ima odredjena vegetacija koja voli polegnuti i ako batevi bas nisu milimetar do zemlje, samo ih "polize". Tu onda radim sa zatvorenim vratima, izgleda da ta rotacija materijala u malceru dodatno pomogne i poboljsa rezultat.

Zhaba

Član
Tu od
9 Stu 2014
Poruka
160
Sve ok. Ne znam bas puno Zanonovaca u okolici da bi prenio iskustva o toj marci. Pisalo se nesto ranije na forumu pa potrazim kad stignem.
Lamborghini Crono 80 (75 ks) je traktor. 190 sirina mu je primjerena, ima rezerve snage, a opet je to konkretniji radni zahvat. Vecinu terena pocetkom i sredinom ljeta radim sporije, do 3 km/h, a eventualno jesensko malciranje moze brze. Nije da se muci, dapace malcer je vrlo sparan za masinu. Nego, ljepse radi, a i pazim ga, nije bas najjeftiniji pa da potraje :)

Slazem se i za nozeve da nisu neophodni, ali ima odredjena vegetacija koja voli polegnuti i ako batevi bas nisu milimetar do zemlje, samo ih "polize". Tu onda radim sa zatvorenim vratima, izgleda da ta rotacija materijala u malceru dodatno pomogne i poboljsa rezultat.
Znas možda koja je težina batova na Inu? Na zanonu su po 700 grama prema prospektu.

Najnoviji postovi

Na vrh