• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Malčeri

Matija_E30

Iskusan lik
Premium
Tu od
13 Stu 2019
Poruka
3,606
Aha.. Znači onda mora biti neka lakša izvedba, tanje stranice i to..
Kaj bude pogon? Hidromotor pa remeni na rotor ili direkt hidromotor?

lijeskakc

Iskusan lik
Tu od
12 Stu 2019
Poruka
4,592
Da li si razmišljal o bočnome disku s pogonom na hidromotor? On je otprilike takve širine kakva ti treba. Prednost mu je kaj možeš napraviti ramu i razvlačiti ga izvan kotača traktora puno više, ovisno o duljini crijeva.

Matija_E30

Iskusan lik
Premium
Tu od
13 Stu 2019
Poruka
3,606
Z malčerom na ruki ima puno vekši doseg. A more malčirati i od 0 pa do 90 stupnjeva nagiba. Normalno ak pe cilindar, izvod ima od odpiranja i zapiranje korpe/vilici.
Koji traktor bi to nosil?

Posljednje uređivanje:

lijeskakc

Iskusan lik
Tu od
12 Stu 2019
Poruka
4,592
I kod mene pomalo krenule pripreme za ugradnju dodatnih izvoda hidraulike za Zetora. U tijeku je slaganje nosača za montiranje razvodnika i brzih spojnica. Onda ostaje još dati napraviti crijeva i riješiti povrat ulja jer traktor ima samo 2 izvoda bez nule. Posao za vruće ljetne dane uz tehničku (on line) pomoć cijenjenih kolega forumaša na čemu sam im jako zahvalan. Možda se u budućnosti kupi malčer na ruci pa da bude sve spremno kaj se tiče priključaka.

Prilozi

• razvodnik.jpg
    razvodnik.jpg
    33.6 KB · Pregleda: 14

Matija_E30

Iskusan lik
Premium
Tu od
13 Stu 2019
Poruka
3,606
Jedan jednoradni i jedan dvoradni?
To paše taman i za viličar z nagibom/toplink polugom..
Pa povrat more nekam v getribu samo, kroz neki čep

lijeskakc

Iskusan lik
Tu od
12 Stu 2019
Poruka
4,592
Dobio Mujo blizance.
Da li su jednojajčani ili dvojajčani? Pita ga Haso.
Jedan ima dva jaja, a drugo je curica. Odgovara mu Mujo.

jocc

Iskusan lik
Tu od
15 Kol 2015
Poruka
2,679
@Matija_E30 pogon bude hidromotor, za moje potrebe možda se čak i ne budem zafrkavao sa remenima nego bi ga stavio direktno, da neka lakša verzija bi htio da bude. @lijeskakc disk bi bio možda još jednostavnije za napraviti jer meni širina ne igra ulogu. Nekad se to sve paslo i čistili a sad ja moram čistiti tuđe da nas ne zaraste šikara. Univerzal 445 za sad bude to vrtio ali na vanjsku pumpu jer ova ne vjerujem da bi imala kapaciteta za to. Utovarivač imam koji bi ga mogao nositi ili budem složio neki samo za to a spojio budem upravljanje nagiba direktno na izlaze kad imam 4 para pa za to nije problem.

lijeskakc

Iskusan lik
Tu od
12 Stu 2019
Poruka
4,592
Jedan jednoradni i jedan dvoradni?
To paše taman i za viličar z nagibom/toplink polugom..
Pa povrat more nekam v getribu samo, kroz neki čep
Povrat bude kroz čep za natakanje ulja. Umjesto čepa ide dopl nipl na koji se spoji crijevo. Može direktno ili preko brze spojnice. Razmatranje varijante u tijeku.

Najnoviji postovi

Na vrh