- Tu od
- 13 Stu 2019
- Poruka
- 3,714
Ručni su 1,2,3, strojni ide direkno, strojni su meni bolji pogotovo ak je koji viška na posluKoja je razlika na ovim strojnim ureznicima u odnosu na ručne
Ovi ručni su ravni,a strojni kao svrdlo
Da li bi bilo bolje imati strojne za ručno ili ipak ne
Može i do 10,5 da ideJe nebi po pravilu rupa trebala biti 10,2 mm![]()
Glavna razlika je da u jednom prohodu odmah urežu navoj; ne treba 1-2-3.Koja je razlika na ovim strojnim ureznicima u odnosu na ručne
Strojnih imaš raznih izvedbi: mogu biti ravni ili spiralni.Ovi ručni su ravni,a strojni kao svrdlo
Najbolje je imati obje izvedbe, zavisno o potrebi.Da li bi bilo bolje imati strojne za ručno ili ipak ne
Mene je moj učitelj (Bog mu daj duši lako) naučil da se sa ručnim svrdlima radi ručno, u tri prohoda, ako su ne klasični korak navoja onda u dva, a sa strojnima kad se komad u kojem treba napraviti navoj može u stroj primiti jer rukom postoji veča vjerojatnost da nebu centra pa postoji mogučnost loma.Koja je razlika na ovim strojnim ureznicima u odnosu na ručne
Ovi ručni su ravni,a strojni kao svrdlo
Da li bi bilo bolje imati strojne za ručno ili ipak ne
Ima više vrsta, recimo ravni strojni su za prohodne rupe jer guraju špenu naprjed, spiralni ju guraju iza sebe van to je više za slijepe rupe. A najbolja stvar i najjači navoj je sa uvaljivačem. Za M12 se buši rupa 11.2, i onda se s njim ide ko i s ureznikom. on deformira materijal pa tak napravi navoj.
Kakvo je to narezno svrdlo sa uvaljivačem?A najbolja stvar i najjači navoj je sa uvaljivačem
On ne reže materijal da napravi navoj, nek natisne materjal da formira navojKakvo je to narezno svrdlo sa uvaljivačem?
Vjerujem da kod strojnog ima veze kad je spiralno ili ravno dali se koristi rashladna tekučina na stroju ili ne.