• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Malčeri

powershift

Dobro znana faca
Tu od
13 Stu 2007
Poruka
2,930
Imam malcer Sovema mislim oko 230cm radne povrsine i oko 750kg mase sa Y nozevima, na jednom nosacu 3 noza plus treci ravni izmedju ova dva. Zanima me usporedba malcera sa cekicima i ovakvoga, koliko max debljinu mogu raditi sa ovim, probao sam bagrem oko 2cm ide nekako ali se bojim da se nesto ne pokida. Imao sam ponudu za cekiccar i za ovaj pa ne znam jesam li pogrijesio.

Posljednje uređivanje:

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
29,773
Takav tip noževa je namijenjen za travu i slamu.
Za granje moraju biti čekići; čim teži, tim deblje mogu sječkati.

Tino

Iskusan lik
Tu od
23 Svi 2012
Poruka
3,407
Ja to kaj eventualno ostane iza malčera obično dojdem neki drugi dan. Kad malčiram onda idem od njive do njive i nakon toga onaj najgori posel - pranje malčera. Mislim da zadnja vrata zlata vrijede upravo za olakšavanje pranja. Bil sam u jednom trenutku razmišljal da ih izrežem na svojem malčeru, ali sam odustal. Sad malo žalim kaj ih nisam napravil. :(
Ke točno pereš na malčeru? Ja ga operem jednom godišnje i to neke malo jer je čisti stalno ispod a svaki tjedan je u pogonu, nekad i svaki dan

iwanho

Iskusan lik
Tu od
30 Lis 2008
Poruka
9,012
Uvijek zahvati nekaj zemlje i onda se to nalovi ispod. Naročito u vuglima i uz kontra nože. Pri meni je u pogonu 2x godišnje, obično po 2 ili 3 dana. Operem ga odozdola, zato i je problem bez zadnjih vratiju.

Frenki F3

Iskusan lik
Premium
Tu od
7 Velj 2024
Poruka
924
svaki tjedan je u pogonu, nekad i svaki dan
Tino, to razmemo i u tom slučaju ga i ja nebi stalno pral. Al meni po mjesec dan stoji i nema goreg od malča za hrđu. Ja ga isto perem nakon svakog korištenja. Iza imam priključak vode, minivaš i 20 min posla. Malo podmažem mazalice i spremno za sljedeći put. Bolesni sam na to. To mi je isto npr.kak vjutro dam prvo peseku, mačkima jesti piti tak i to.

Lee Champa

Iskusan lik
Tu od
9 Tra 2019
Poruka
11,148
Kak vam dugo traju ležaji ma valjku?
Razmišljam da ugradim neke noževe koji bi spriječili namatanje trave!

iwanho

Iskusan lik
Tu od
30 Lis 2008
Poruka
9,012
Ja ga operem poslije svakog korištenja. Nakon zadnjeg pranja uzmem špricu i pošpricam valjak i noževe naftom da ih ne zahvati rđa. Malčer ima vrata pa je to sve puno lakše odraditi.
Za prek zime ga pošpricam cink sprejem, a po ljetu je dosta da je pokriven (poluomotan) kartonom. Jedan sprej za 2-3 zime.
Zaštiti li nafta dosta kroz zimu ili bi bilo bolje napraviti emulziju nafte i starog ulja? Koliki udio ulja bi bil optimalan?

iwanho

Iskusan lik
Tu od
30 Lis 2008
Poruka
9,012
60-70% ulja
Hvala.
Ta smjesa je dosta gusta pa se onda vjerojatno treba mazati penzlom, a ne špricati iz flaše od čarlija. Ako je ostavljen vani, sigurno treba više ulja. Ako je pod krovom i ako @lijeskakc pošprica čistom naftom, možda bi bila dobra smjesa s obrnutim udjelima. Samo lamentiram, možda isprobam jesenas, nakon malčiranja kuruznice.

bane1978

Iskusan lik
Tu od
7 Velj 2012
Poruka
3,542
Pa ti i ribe malčiraš :giggle: Koliko debele ribe moreš zmalčirati

Ta smjesa je dosta gusta pa se onda vjerojatno treba mazati penzlom, a ne špricati iz flaše od čarlija
Čini ti se da je gusto,ali i nije toliko,ja koristim onu pumpicu na boci sa kojom se stakla čiste(ona rasprši najbolje),ali ne izdrži dugo,jer je izgleda nafta nagrize

jocc

Iskusan lik
Tu od
15 Kol 2015
Poruka
2,704
Ja koristim na kompresor onu posudu i mješavina ulja i nafte mi se nekako najbolje pokazala za to.

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
29,773
Treba vam ovo:
Naftirka.png

Jedne sam gpdine zz takvim naftiral tanjurače...i nikad više :ROFLMAO:

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
29,773
Pri susjeda su... Bile su skupne, a onda ih je prisvojil...

Najnoviji postovi

Na vrh