nisam proizvođač malina ali imam za svoju potrebu 100 sadnica koje sam kupovao sad me zanima pošto su se one razmnožile dali te mladice mogu iskopati i zasaditi dali one daju urod ili su to divljaci koje treba počupati
Naravno da može. To je način razmnožavanja. Uradi to što pre.
Il je nečiji selektivni herbicid ili si ti smješao neke fungicide i insekticide koji baš i ne moraju zajedno Ništa strašno tjeraj dalje.
ma ništa ne koristim na tim malinama,samo bakar prije vegetacije,nema kemije.
Pozdrav društvo, trenutno sam novi na forumu ali vas vec duže vrijeme pratim. U jedanajstom mjesecu sam zasadio 2100 sadnica maline sorte wilamette,imao sam manju parcelu iza kuće pa reko da ne stoji prazna pa zasadio malinu.
Pozdrav ljudi.
Na ovom sam forumu pročitao dosta korisnih stvari o malinama ali nisam našao nekoliko odgovora na pitanja koja me zanimaju.
Mlad sam 22 godine tek i htio bih početi ovo proljeće sa uzgojem malina,za početak kojih 500 do 1000 komada (da li je to puno ili malo za početak).Zemlje imam dosta .Stupova imam nešto betonskih nešto bi napravili drvenih,mehanizaciju imam svu potrebnu.traktore,prikolice,freze...Ali zanima me jedno,vezano za sadnice.Koje su cijene sadnica po rasadnicima i gdi se bi mogle nabaviti po najpovoljnijoj cijeni.Gledao sam negdje da je cijena čak 30 kn za sadnicu,zar nije previše to?Dok neki govore da su oko 10kn a po oglasima vidim da prodaju čak i po 5kn.Jel može kakva preporuka za sadnice i koja je normalna cijena za sadnicu (okolica ZG-a i Karlovca)
Hvala