kolega kod tebe nije naprijed na razvodu siguran sam, jer imaš motor A4.236. nego ti je točno iznad gdje se spaja motor na getribu ušerafljena u glavu sa desne strane gledano kako sjediš na njemu, nekih 350-400 kuna ja sam nedavno mjenjao na takvom jednom čovjeku.
od imt-a ti ne paše, pa nemoraš eksperimentirat. to je provjereno već.
evo slike.
http://imageshack.com/a/img812/6328/lvwr.jpg
znači kuglica koja se nalazi na plavoj crti služi samo za oranje tj finu regulaciju s tim da kockica mora bit negdje kod poprečne crvene crte i onda kuglicom dižeš i spuštaš plug kolko duboko hočeš da ore i traktor vuče bez proklizavanja, do nećeš probat nečeš znat
znači gruba regulacija, tj na onaj položaj koji hočeš da hidraulika ostane je sljedeči.
kuglicu na plavoj crti povučeš skroz nazad i nju ne diraš i kockicu takođe.
i kad kockicu pomičeš prema naprijed hidraulika diže i s njom reguliraš koliko visinu hočeš i nju pomičeš samo do kraja ove crvene poprečne crte, ako ti dođe do ove crne označene ona češ čut lupkanje pumpe znači malo vratiš nazad jer tu hoče dosta sjeb hidrauliku.
a crnu crtu nevjerujem da češ ikad i koristit, to je takozvani plivajuči položaj. znači dok radiš nekim strojem kojem je potreban plivajuči položaj dok prednji kotačima uđeš u granu da hidraulika ne digne za traktorm nego ostane spuštena i prođe prkeo grabe da ni ne osjetiš. ali tu se moraš igrat kombinacijom kuglice i kockice dok skužiš.
a ono na getribi zelenom crtom označeno otvaraš protok pumpe, znači koliko brzo hočeš da reagira, skroz nazad je otvoren protok do kraja a skroz naprijed je zatvoren,
( iako je na večini nazad od rođenja na maksimumu najbolje i reagira)