adviser
Član
- Tu od
- 23 Lis 2009
- Poruka
- 148
skolan93 kaže:S kolko jakim traktorom misliš vrti mikser prikolicu jer ako imaš traktor od 80+ ks mislim da bi taj mogao vrtit i jednu i drugu ali bi mu bilo bolje da vrti ovu od 10 kubika.
Dali imaš sjenažu u balama ili silosu jer to ti sjenaža u balama predstavlja najveći napor za traktor dok je sjenaža u silosu puno bolje riješenje jer je već sasječkana od silokombajna ili samoutovarne prikolice pa mikser prikolica mora samo izmješati sjenažu,silažu i smjesu i za to ti je dovoljan traktor od 70 ks
Trenutno imam traktor od 110ks i 125ks i to kažu vrte i jedan i drugi ko od šale pogotovo Kuhn-ovu. Nabavio bi kasnije još jedan stariji traktor oko 80 ks samo za miksericu.
Sjenaža će sva biti u silosima. Balirano će biti samo suho slama i sijeno.
Na manjem traktoru imam utovarivač, pa bi sa njim punio.
Što se tiće sjenaže za sad nemam ništa spremljeno jer se štala i silosi tek grade. Silosi će biti 4x500m3.
Pajdaš kaže:skolan93 kaže:S kolko jakim traktorom misliš vrti mikser prikolicu jer ako imaš traktor od 80+ ks mislim da bi taj mogao vrtit i jednu i drugu ali bi mu bilo bolje da vrti ovu od 10 kubika.
Dali imaš sjenažu u balama ili silosu jer to ti sjenaža u balama predstavlja najveći napor za traktor dok je sjenaža u silosu puno bolje riješenje jer je već sasječkana od silokombajna ili samoutovarne prikolice pa mikser prikolica mora samo izmješati sjenažu,silažu i smjesu i za to ti je dovoljan traktor od 70 ks
Trenutno imam traktor od 110ks i 125ks i to kažu vrte i jedan i drugi ko od šale pogotovo Kuhn-ovu. Nabavio bi kasnije još jedan stariji traktor oko 80 ks samo za miksericu.
Sjenaža će sva biti u silosima. Balirano će biti samo suho slama i sijeno.
šta je najbitnije da je vertikalna, ona diže hranu, rahli je i miješa, dok horizontalna mixerica sabija hranu i takva se puno brže se grije na hranidbenom stolu...
skolan93 kaže:šta je najbitnije da je vertikalna, ona diže hranu, rahli je i miješa, dok horizontalna mixerica sabija hranu i takva se puno brže se grije na hranidbenom stolu...
ja imam bvl vanlengerich,samoutovarnu i zadovoljan sam,jako dobre mikser prikolice vrti ju mf 3080 bez problema
no imam dosta veliki problem a to je da nam se u ljetnim mjesecima jako grije hrana na hranidbenom stolu pa ju razbacamo po hranidbenom hodniku,onaj dio koji je na deblje tj.na hranidbenom hodniku se jako zagrije prije nego ga krave pojedu
dali to smeta kravama i da li utječe na proizvodnju mlijeka,te najvažnije dali se to vama događa i kako se s tim borite
jedino tko nebi smio imat problema su ljudi sa većim pravilno napravljenim farmama, sa dobrom ventilacijom, visinom same farme i "sendvić pločama" koje i nisu baš jeftine...
skolan93 kaže:jedino tko nebi smio imat problema su ljudi sa većim pravilno napravljenim farmama, sa dobrom ventilacijom, visinom same farme i "sendvić pločama" koje i nisu baš jeftine...
da, moja farma je izgrađena po principu sam svoj majstor, vlastitim sredstvima,i jako je uvjetovana građevinskim zemljištem tako da tu i nismo imali puno izbora...
pokrivena je sa salonitnim pločama
a čuo sam da ako se doda sijeno da se neće grijati ali kod mene ne pomaže
također postoji sredstvo koje sprečava grijanje ali bi me koštalo 150kn na dan,i to mi se sigurno ne bi isplatilo
imam vertikalni nož u prikolici