Muha to nije klasično ljepilo da zaljepi pa nejde,nego za popunjavanje ogrebotina i brazda koje se jave kod izvlačenja ležaja,i naravno sprečava da se košuljica okrene u kučištu,večinom legura aluminija koji je dosta mekan.
A taj semering praktički nikad ne ode,uglavnom je trava ta koja ga otvori i počne pučtati.
U tom djelu nema tlakova,temperature a bome ni brzine vrtnje.
Poslano sa mog G630-U20 koristeći Tapatalk
A gle, ja vjerujem da sam tog ljepila potrošil u životu više nego sam juhe pojel tak da mi netrebaš pojašnjavati čemu to služi i na koji način djeluje, a bogme mi je poznato i kak se to rastavlja poslje toga ljepila jer ljepilo služi da bi zaljepilo ... to ima svrhe dok je potreba za tim, ali ako ne treba onda bolje ne ličiti s tim i bespotrebno bacati novčeke.
U potpunosti se slažem da je obićno uzrok trava koja se podvuče.
# MUHA, semerinzi koji služe za odbacivanje ulja koriste se na motorima (kako spominješ), znači gdje je to potrebno (veći okretaji, veće zapljuskivanje ulja). A ovdje nije riječ o takvim uvjetima.
Podmazivanje semeringa je obavezno, zato jer ako rade na suho prije će se potrošiti i napraviti utor na osovini. A to čini mi se da nitko ne želi, (osim ?).
nerd):
Ja pričam o limenom odbacivaču koji se stavlja prije semeringa .....
U semering ionak treba prije ugradnje ubaciti masti mada ako je silikonski nema ni za tim potrebe. Ovi današnji (jeftini) deru željezo ali kvalitetni baš i ne.
Semering kad se potroši onda i procuri.
Svako radi kak ga volja ili kakvo iskustvo ima. Ja recimo nebi zaštitu skidal, ti bi, kolega dlesa bu sam odlučil i napravil kak misli da treba, a tu su razlike toliko male da kak god da napravi bude dobro jer ovaj ležaj sa gumenom zaštitom bude ionak propuštal ulje prema semeringu jer ta zaštita je konstruirana da ne dozvoli zmazanoći unutra ali kuglice mast ili ulje mogu izgurati van.
Jedino ako je uzel ležajeve sa duplom zaštitom,a to sigurno nije tak da ....