Vrh tog trokutića bi trebao biti prema naprijed, znači u smjeru vrtnje. I mislim da je trokutić na čelu klipa bio na onoj strani prema naprijed, neka me neko ispravi ako se nesječam dobro?Dlesa upravu si nisam pisao o tome jer nisam stigao i imam doma goste i ludnicu već par dana.
Dakle klip na celu ima jedan trokutic i taj trokutic mora biti u smjeru i blizini ventila znaci okreće se prema ventilima.
Brgud gdje nabavljas karike originalne??
Sto se tiče ventila nisam ih vadio van niti sam imao namjeru jer motor radi dobro i vizualno pečurke i dosjed je super,cijelu noć sam ostavio nafte na ventilima i nista nije prošlo kroz dosjed.
Mala ispravka # MUHA, ta karika (sa rubom nije originalna), sa gornje strane ima oštar rub, a sa donje strane ima rub (i to se vidi na slici). Znači ja sam napisao "da ako se ta karika montira, kako je na slici, onda postoji mogućnost probijanja ulja na brtvi glave", zato jer ne skida ulje sa stijenke cilindra. Znači karika "bijela" sa malo skinutim rubovima ide prva, a ova "crna" sa rubom (bi bila kao druga ?).
Na prvoj slici su originalne (standardne) karike za G150 i vidi se da druga karika "nema nikakav rub".
Na ovoj slici se vidi, lijevo je kutija od originalnih karika, a ova desna kutijica je od zamjenskih karika (za usporedbu). Moglo bi se zaključiti da su te karike (koje je nabavio oficir, bile u takvoj kutijici).
# oficir, da li si pregledao ventile ?
http://www.hongoldonia.hr/ovlasteni-servisi
svi su oni ovlašteni i prodaju "orginal" pakiranja. Kaj je unutra sam bog zna.
Orginalni dijelovi su jako masni i teško da si ih neko može priuštiti.
Kaj se karika tiče ta svjetla (mi smo govorili kromirana) je uvjek prva. Druga može, a i nemora imati rub. Dali ima ili ne ovisi o izvedbi treče, uljne karike.
Ono T je oznaka za TOP, na nekima piše OBEN, na nekima gore ..........., na nekima ništ ne piše, a neki proizvođači koriste to mjesto za reklamu svojih proizvoda.
Pravila za postavu karika postoje, a praksa je pokazala da je u večini slučajeva tak da bilo kaj ako piše ide prema gore