Sve sam ja to raskopo,rastavio sam ga u komadice. I semering je poderan,a i ulja je bilo vise. Mada je i ulje vise licilo na neku emulziju,na sve samo ne na ulje. Provjericu sutra i taj odusak ,vidio sam ga da postoji. Skonto sam i daje auspuh na frezi rucni rad,svasta je budzeno. nekih limova ima pozavrtano na mjenjacu,a ne vidim njihovu svrhu. Uglavnom sutra kupujem novi semering i vracam to sve nazad. Zadovoljan sam sa ostalim stanjem,zubcanici su ok,neki imaju mali trag trosenja,al za svoje godine odlicno izgleda. Necu nista drugo dirati jer je sve ispravno. Jedino me malo kopkaju sad semerinzi na poluosovinama,lako sam ih izvadio,bez trunke napora,valjda nece poceti na njima curiti ulje.
Da i jos jedno pitanje imam. Kad sam razdvajao polutke od mjenjaca nesto je zvecnulo,kao da je spalo sa gornje u donju. Poslije sam sve slozio u otvorenoj polutki i nisam vidio da mi nesto fali,okrecu se svi zupcanici. Ako neko ima dosta iskustva s tim da mi kaze na sta da obratim paznju. Kada sam rasklapao polutke,ova na kojoj osovina praznog hoda je bila gore. Tako da su svi snopovi ostali dole,nista nisam izvadio. Kod mene su poluge od blokada zavarene,jel to treba tako ili su moje budzene?