Pašu li djelovi sa honde na kineza?
Ako su motori isti tribali bi.
Ako pašu to je veliki plus!!
Ako se pokaže da kinezu neki dio nevalja da se može stavit taj dio od honde.
Ako recimo struja crkava često, ili koji ventil zaminit.
Čuja sam da kinezi troše lipo više od honde, meni to možda i nebi činilo neki problem.
Ako je samo to.
S početka kineske motorne ekspanzije znalo je bit motora, skutera, (gelly, od jednog prike), koji bi zaribali nakon 3 dana.
Dobija prika novi pa ga stavija u oglasnik odma.
Dok ja imam doma kineski žuti trimer, neznam mu ime, koliko je taj trimer trave pomlatija, radi doslovno ka stihl..
Jedino špag 2-3 puta puka, i triba ga znat ćokirat, ovisno o vanjskoj temperaturi.
Upali nakon 10tak pokušaja..kad upali, isti dan pali iz prve...
To su sve mušice starijih tehnologija i iz europe...
E sad da je geely bija europska kopija, nešto bi se u mašini minjalo, šta nevalja i vozili bi dalje.
To je bija slučaj s onom Lunom.
Luna se s vrimenom malo i popravila, sad vridi para kako sam čuja.
Dakle imam li preporuku kupovine kineza?
I jesu li djelovi kompatibilni?
Vica, kinez košta, koliko ruke mehaničara ovdi u nas...
Ima ih za 850kn 168ccm,ili 950 kn 200ccm.
Neće se niko zayebavat nekoliko dana i nabavljat djelove i šporkavat ruke bez bar 100 eura..
Pa porezi na obrt, ni nemože manje ni pitat...
Osobno mislim da vodena pumpa nije neki primjer, pa ni kad stalno radi, jer joj opterećenje većinom nije neko..
Potpuno je druga stvar kad na frezi veliki noži dobave tvrdo, nego kad u vodi neki propeler pliva i nešto gura plivajući.
Bilo bi relevantno da je propela veća, ali ovako baš i nije..
To nemože satrat motor, to samo kaže da mu je hladjenje relativno ok..
Čak i agregat kad se stavi na njega aparat za varenje koji povuče lipu struju dok ne uspostavi luk, je puno manje opterećenje za motor, od većeg komada kamena u zemlji...