Evo novosti i u mene.
Čovik koji mi je proda frezu, donija mi je i razmontirani motor. g42.
Pita sam ga da ne moram tokarit remenicu, a i zanimalo me šta mu se desilo.
Na djelovima se vide tragovi rada, ali ne i tragovi havarije, bar ne, na prvi pogled.
Prstenovi potrošeni, imaju 2.7mm.kad ih stavim u cilindar ima jedno 1.5-2mm razmaka..
Ali jednog prstena fali jedno 5 mm!!!:icon_e_surprised:
Cilindar se čini skroz uredan..Prstom ne osjećam razliku dokle su prstenovi dolazili!!risova vidljivih nema. Izmirija sam 66.5mm šublerom.Jel to bušeno??
Vjerovatnije da je minjano, da je neko već blokan motor sastavija s drugim cilindrom!!!
Klip ima risova.Čini se da bi se da dlaku brusnim poravnat i da bi moga bit i ok.
Klip ubačen u cilindar, bez prstenova klapa malo.Čini mi se,jedno pola milimetra.
Klipnjača neznam jel klapa,čini mi se da "dlaku" je!!I na radilici i na klipu.
Ventili su malo čadjavi, ali ne vide se da su nagoreni ili, čine mi se ok, možda bi im dobro došlo malo poliranja, čisto da se garež s njih skine, i da provjerim dosjed na čisto.
Prika je osta bez motora, bloka mu je, a kad ga je skinija i ostavija vani, lopovi su mu ga ukrali..
Pa je naša priko interneta ovaj, netko mu ga je proda, pod dobar, pa mu je navodno vrisnija nakon ure-dvi rada...
Pa je se štufa, i proda frezu meni za sitan novac.
Zanima me jel se ova radilica može raspresat i da se zaminu leteći ležajevi?
Radi li se to,i isplati li se tako šta radit??
Na radilici se vidi da bi se dalo, vidi se bolcen u pršutima, nije iz komada.
Kakav je to posa, koliko se može očekivat troška u reparaciji radilice i isplati li se to radit?
Klip bi bilo dobro kupit, ali čini mi se, proša bi nekako i ovaj.
Ležaji, semerinzi, brtve, prstenovi, da dodam i klip, + reparacija radilice???:icon_scratch:
Pametnije uzet kineza?
Šta bi vi mapravili???
wasntme):