hvala na odgovoru. a ja zelim imati brzinu u transportu i da bude sporija kad frezam sa vucnom frezom... sad ako znate da mi date prijedlog koje bi dimenzije bile najbolje. ako nema nekig orginalnih ja bi dao tokarit... hvala
ljudi obično stavljaju od motora g150, onu manju remenicu i drugi remen.....
al ja nisam baš zadovoljan s tim poslom, jer sa g200 motorom imaš 6 brzina i ja uvijek frezam sa kopačicama u 2 ili 3 sporoj..........dok sa gx motorom trebaš dosta manju remenicu i imaš samo 3 brzine, gdje neznam kako bi honda radila sa vučnom frezom, mislim da bi bila prebrza......
druga stvar, je obuhvatni kut remena oko remenice, nije bezveze na g200 toliko velika remenica na motoru, a poslije ljudi moraju staviti duplo manju, da dobiju istu brzinu......itd, da neulazim duboko u struku i remenski prijenos......
ali, koliko znam da honda f 630 ima tvornički ugrađen GX motor, al ona ima i drugačiji mjenjač, tj prijenosne omjere u samom mjenjaču, točno se nesječam što je zamjenjeno, al mislim da su zupčanici u mjenjaču isti (što se 3 brzine tiče), samo je promjena u lančanom prijenosu unutar kučišta mjenjača.......al nemogu više 100% tvrditi da sam u pravu......
tako da ćeš dobiti novi motor na svojoj hondi što je OK, ali, nećeš imati iskoristivost svoje gonde kao što bi to bilo sa g200 motorom......
mislim da postoji još jedna opcija, sa postavljanjem jednog malog reduktora na sami motor, koji ima prijenos 1:2, pa se na izlazu dobije 1800 obrtaja........kao sa g200 motorom........