Budući sam prekopao forum uzduž i poprijeko za uputstvima staviti ću ovdje nekoliko slika i napomena vezano uz zamjenu motora pa možda nekome pomogne.
Kako me je motor počeo prcati jer je ili zapalio otprve ili nije htio nikako a lokalni profi serviseri su više filozofirali nego bili spremni riješiti problem u razumnom roku,odlučio sam kupiti drugi motor i promijeniti ga sam.
Po iščitavanju foruma nabavio sam Loncina ,platio sam ga 1500 kn(-300 jer sam ga uzeo na firmu) pa je motor na kraju koštao 1200 kn. Ne vjerujte trgovcima da sve paše na šaraf jer nema pojma!! Prvo što sam primijetio po skidanju starog motora je problem oko remenice.Loncin ima osovinu 19,05 mm,Honda original 20 mm. Igranja sa nekim kajlama i umecima ne daju zadovoljavajuće rezultate.Drugo: vijak za osovinu na Hondi ima metrički navoj M8,Loncin taj vijak ima colnati,tj.5/16 i prodavač motora ga naravno nema.Imaju ga "vijci Kranjec" u Zgb(8 kn/kom). Raspon rupa za fiksiranje motora na ramu je isti ali sam morao raditi međuploču jer je razlika 19 mm da remenice budu poravnate.Znači,gledano od ispred rezervoara motor je morao 20mm desno.Ploču sam napravio od 3mm dur aluminija. Remenicu sam dao napraviti kod tokara novu.Materijal je bio 150 kn(strojopromet) ,ruke 200. Remen je morao ići duži jer je drukčija pozicija remenice na Hondi u odnosu na Loncina. Optimalno se pokazao 17x1075 Li(42-82 kn,ovisno gdje kupujete).Gas sam morao također prilagoditi,uzeo sam neki univerzalni na žicu(115 kn) jer motor ima već napravljen prihvat za sajlu i bužir tak da ne treba ništa previše coprati oko toga. Zaštitu remena i remenica sam morao napraviti novo jer je 5-6 cm duže od originala i bilo mi je jednostavnije i brže jer imam čime napraviti.Sklopku za gašenje motora sam također prebrikao tako da se gasi na starom prekidaču na ručkama motokultivatora.Najviše vremena mi je uzelo uštimavanje kuplunga jer sam kombinirao nekoliko duljina remena i pozicije graničnika,čemu mi je puno pomogao več opisani postupak na forumu.Stvar za sada funkcionira dobro, obavio sam sat dva rada sa natovarenom prikolicom a budući mi služi najviše za košnju sa roto kosom nadam se da će služiti i dalje. Cijena projekta je ispala 2000 kn sa motorom i kompletnim pratećim materijalom(gas sajla,remen,remenica).