• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

MIO standard F-400

drazenhonda

Iskusan lik
Tu od
1 Stu 2010
Poruka
2,732
Vjerojatno si frezao sa manjkom ulja u motoru, ili ti je u radu potrošila jedan dio ulja,(ako si duže frezao i ako je bilo teško frezanje), hoće one potrošiti ulja pa treba češće u takvim težim poslovima provjeravati razinu ulja.

A možda ti se samo klipnjača otpustila na radilici, uglavnom preporučio bi ti da ju nepališ dok ne utvrdiš šta lupka.
Javit će se i iskuniji forumaši pa će ti moći više reći.

mrgud

Član
Tu od
22 Svi 2015
Poruka
50
Ulja je bilo, možda čak i previše. Dan prije sam je pripremio za frezanje. Napunio sam rezervoar do pola, ali ujutro kad sam došao smrdilo je po benzinu i sve je isteklo van. Shvatio sam tada da mi ona pipica za zatvaranje dotoka benzina ne zatvara. Jel moguće da je benzin istekao dolje u ulje i razrjedio ga?

drazenhonda

Iskusan lik
Tu od
1 Stu 2010
Poruka
2,732
Moguče je , provjeri sad razinu ulja .
Ako je benzin ušao u ulje onda nisi imao dobro podmazivanje jer ono pero što odbacuje ulje je samo plivalo kroz ulje i nije ga moglo dovoljno raspršiti po unutrašnjosti motora, i motor se pregrijao i lagano zaribao.

Trebao si motor ohladiti i provjeriti razinu ulja i tek ga onda pokušati upaliti, al sad šta je tu je.

vica

Aktivni član
Tu od
1 Sij 2013
Poruka
3,400
Kad si vec primetio da ti je istekao benzin trebao si proveriti nivo ulja .Ako je uslo benzina u ulje podmazivanje je mnogo slabije jer se spira sa delova i habanje je mnoo vece. Sad sta lupka je tesko napamet reci ali moze i otpustiti klipnjaca ili se pohabala zbog loseg podmazivanja. ali pravo ces saznati dok se otvori i pregleda sve redom. Cim se primeti povecanje nivoa ulja i da je retko i smrdi na benzin to se prosipa i sipa novo jer mnogo manje kosta nego sad sta sve moze biti

brgud

Iskusan lik
Tu od
4 Lis 2013
Poruka
5,767
I sam si rekao da je nivo ulja bio i veći nego treba, vjerojatno je taj nivo podigao benzin (kako je već ustanovljeno). Rasturiti motor i vidjeti što je, najprije dobije velika pesnica p. p. (u takvim i sličnim situacijama). Najmanji trošak bi mogao biti, brušenje radilice 150 kn, nova klipnjača 270 kn, i provjeriti ostalo kad je otvoren motor. Dobra škola za zatvaranje goriva i provjera, da slučajno ne pušta gorivo kad je zatvorena špina.:icon_cry:

mrgud

Član
Tu od
22 Svi 2015
Poruka
50
Hvala dečki. Budemo vidli kaj budem s njom, pa ako će ići na popravak javim kaj je bilo, tj. javim kolika je količina štete :)

Razmišljam si da je pokušam prodati ovakvu kakva sad je (kolko dobijem dobijem) i kupiti nešto veće, jer bi mi i trebala veća. Prošle godine je na njoj kompletno sređena getriba, sad me opet motor ubija.

Ako bi je i popravljao odmah moram investirati i u poklopac auspuha, novi auspuh, starter uopće nemam nego moram svaki put omotavati špagu pa bi i to promjenio i ko zna kaj sve nije oke i koliko bi to sve koštalo.

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,480
A koliko bi ti to cijenil? Motor (s anlaserom) imam, pa...

mrgud

Član
Tu od
22 Svi 2015
Poruka
50
Ne znam ZJ, još se nisam odlučil što ću, moram tu i oca nekaj pitati, jer on obično zna biti emotivno vezan uz te svoje strojeve. Imam mjesec dana vremena prije nego mi zaraste vinograd u drač, pa ako dođe do prodaje javim. Koliko bi ti cijenio za motor? :icon_e_biggrin:

ovo je freza, očigledno je da ne vrijedi puno :D

Prilozi

• 2016-05-01 11.51.18.jpg
    2016-05-01 11.51.18.jpg
    62.4 KB · Pregleda: 367
  • 2016-05-01 11.51.41.jpg
    2016-05-01 11.51.41.jpg
    65.4 KB · Pregleda: 258

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,480
Motor je kineski, od agregata, s konusnom osovinom i zvonom za generator, tak da nejde direktno umjesto ovoga. Treba i drugi auspuh, jer je ovaj njegov velik.
Neznam znaš li i želiš li to pripasivati.

brgud

Iskusan lik
Tu od
4 Lis 2013
Poruka
5,767
Pa ne izgleda baš sjajno, u filtru zraka ima previše ulja. Što je to motor G150 ili G200 ? (po rezervoaru izgleda G200).

brgud

Iskusan lik
Tu od
4 Lis 2013
Poruka
5,767
Pa i ne bi mogao pripasati motor koji ti je ZJ ponudio jer ima konusnu radilicu, a tebi treba sa cilindričnom radilicom fi 18 mm ili fi 19,05 mm.
Kao na primjer.

MDVjATK.jpg

mane

Iskusan lik
Tu od
5 Svi 2011
Poruka
4,801
Čemu služe ovi željezni kotači, dobio ih a nemam pojma koju namjenu imaju
a3a98f899950360f830fd4e9e929486c.jpg

Poslano sa mog D6503 koristeći Tapatalk

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,480
Nebi na tu remenicu, ali se izdreha ona koja paše na konus fi 23.

brgud

Iskusan lik
Tu od
4 Lis 2013
Poruka
5,767
To su željezni kotači, služe za raditi redove po isfrezanome, da i stavio si ih naopako.
Motor je četverotaktni.

mane

Iskusan lik
Tu od
5 Svi 2011
Poruka
4,801
Aha, a kakve redove bi trebali ti kotači radit, za šta bi služili?

Poslano sa mog D6503 koristeći Tapatalk

zgzac

Dobro znana faca
Tu od
3 Kol 2012
Poruka
2,737
Mislimda se @brgud nije uzrazil kak treba. To jesu kotači za lakše kretanje po isfrezanome kad se rade redovi s plugom.

Na vrh