• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

MIO standard F-400

hodor

Dobro znana faca
Tu od
22 Sij 2013
Poruka
1,750
Ako u ovom ostatku ima otpora i ako ti opruga uredno vraca dio spage, onda je vrlo vjerojatno spaga preskocila sa koloture. Zna se desit ako se naglo pusti spaga. Skini mehanizam dolje sa usmjerivaca zraka. Drugo ne treba nista rastavljati. Izvuces spagu recimo malo vise nego je opseg koloture, zatim okreni koloturu na nacin da dodatno zatezes oprugu, pritom moras spagu drzati na nacin da se spaga okrene zajeno sa koloturom za jedan krug(tome sluzi onaj visak spage koji si na pocetku izvukao). Komplicirano za objasnit, makar je radnja jednostavna:D:

Evo clip!
https://m.youtube.com/watch?v=crYPrXw-1uw
 

brgud

Iskusan lik
Tu od
4 Lis 2013
Poruka
5,587
Treba rastaviti i vidjeti kakva je špaga, očistiti, podmazati, provjeriti one dvije pvc čahure (ako su pojedene, mijenjati ih).

Uzmeš odgovarajuću špagu (debljne 4,5 mm - max 5 mm), jer ako je deblja ili je deblja na kolutu (ne stane dovoljno špage). Špagu montiraš zadnju.

Najprije namotaš špagu na kolut (kad je demontiran) da znaš koliko je špage dovoljno, (ako je špaga 4,5 mm debljine stane je 5 namotaja).

Potom oprugu očistiš i podmažeš i složiš sve. Kad znaš koliko ide špage onda zategneš okrećeš al kolut za jedan ćir više (od onoliko koliko namotaja ide špage, potom moraš drzati al kolut zategnuti i proditi špagu koja se onda namota, i ručicu startera privežeš zadnju (toliko da lagano zategne i da ne visi van olabavljena.:(sweat):


IMG_20180209_165342_1.jpg
 

alpina

Novi član
Tu od
28 Sij 2018
Poruka
4
Hvala na odgovorima sutra cu probat iskreno nikad nije ovako detaljno rastavljena tako da neznam u kakvom je stanju i polozaju opruga , i ove pvc cahure . Nisam siguran da je dobro namjesteno jer mi se cini da je opruga ima slab otpor -
 
Posljednje uređivanje:

brgud

Iskusan lik
Tu od
4 Lis 2013
Poruka
5,587
Ako opruga ima slab odpor, znači da nije dovoljno zategnuta.:icon_neutral:
 

brgud

Iskusan lik
Tu od
4 Lis 2013
Poruka
5,587
Montiran motor G200 od pumpe, uz male preinake, evo kako izgleda.

IMG_20180403_164817_1.jpg


IMG_20180403_164842_1.jpg
 

Tonch

Član
Tu od
26 Tra 2016
Poruka
30
Pozdrav!
Pitanje, jel neko vidio negdje za kupiti dodatne blatobrane za f400? One koji se našarafe na postojeće.
Davno ih vidio na njuškalu, a sad ne mogu naći nigdje...
Hvala!
 

Tonch

Član
Tu od
26 Tra 2016
Poruka
30
E super, hvala puno!

Vidim da su montirani na novom f430 tak da se vjerojatno još mogu i novi nabaviti :)

EDIT: Kad sam tu da još pitam :D Ovo ljeto se nadam da budem uhvatil vremena da prelakiram kultivator, pa me zanima kad budem ga već rastavljal, dal ima smisla da odnesem getribu u servis na pregled i promjenu ulja pa da sam bez brige na neko vrijeme? il da samo promijenim ulje i vozi dalje... Kultivator je 425, 87. godište, od prvog dana kod nas i nije se nekaj previše naradil ( prvih 10 godina je obrađival vinograd od 30 trsova, nakon toga stajal u šupi do prije par godina kad je dobil novi motor i vratil se u funkciju). Hvala!
 
Posljednje uređivanje:

brgud

Iskusan lik
Tu od
4 Lis 2013
Poruka
5,587
Nema potreba da je nosiš u servis (ako je funkcionalan i ne iskače iz brzina). Možeš sam napraviti mali test brtvljenja. Ispustiš ulje, sve rastaviš osim mjenjača (znači skinuti zaštitne limove, nosač motora, ručke, remenicu, poluge mjenjača),i onda vratiti sve vijke koji drže polutke mjenjača, stegnuti i čep za ispuštanje i nadolijevanje ulja, potopiš ga u jednu posudu sa vodom i komprimiranim zrakom na rupicu (vijak na vrhu mjenjača za odušku), da vidiš da li negdje pušta.
 

Tonch

Član
Tu od
26 Tra 2016
Poruka
30
Odlično, hvala puno!

E da, pretpostavljam da pranje miniwashem nebi trebal biti problem?

Rastavil budem ionak sve jer mislim lakirati dio po dio, složil sam u photoshopu otprilike kaj ide u koju boju :D
 

mali.alen

Član
Tu od
13 Kol 2012
Poruka
452
U trgovini i aako nađeš cijena je vjerojatno ko suho zlato. Dogovoris se za ovaj s oglasa i čovjek ti pošalje dostavom.
 

Muki

Član
Tu od
31 Ožu 2014
Poruka
218
Hvala na odgovru momci :drink: Jedino me brine to kaj sam čuo da se zna dogodit da kad platiš i podigneš paket unutra se zna naćsvega i svačega (od cigli itd..)Nikad nisam kupovao preko pošte pa nisma siguran baš.Inače bi mi trebao takav plug za posadit i ogrnut krumpir i ova manje stvarčice u vrtu. :(handshake): Jel tko od vas kupovao takve stvari preko pošte?
 

drazenhonda

Iskusan lik
Premium
Tu od
1 Stu 2010
Poruka
2,720
Pa jesi pogledao po Zagrebu jel ima u trgovinama, po meni taj plugić za ogrtanje nebi smio biti skuplji od 600-700 kuna.
 

bane1978

Iskusan lik
Tu od
7 Velj 2012
Poruka
3,042
Mislim da sad ima pošta novo pravilo da možeš paket otvorit kod njih i ako nije ono što si naručio vrate pošiljaocu,nisam siguran samo sam bio negdje načuo,treba provjerit.
Ako je tako,onda nemaš problema jer plaćaš pouzećem
A što se cigli tiče,bude svega,ali to se više odnosi na mobitele,laptope i slično,gdje je veća vrijednost,a oni koji prodaju plug u većini slučajeva nisu prevaranti,ja sam svašta kupovao i dobivao preko pošte i do sada samo pozitivna iskustva,ali već u razgovoru mogu procjenit jel me čovjek mulja i prodaje"muda za bubrege"ili je čovjek od riječi,kad mi počinje filozofirat i prodavat maglu odmah odustanem :(giggle):
 

mali.alen

Član
Tu od
13 Kol 2012
Poruka
452
Ja isto dosad imam samo dobra iskustva sto se tiče dostave, a kupujem dosta na taj način. Jednom mi je stvar došla oštećena i poštar mi rekao da ne moram preuzet, oni pošalju natrag o trošku pošiljatelja.
 

Najnoviji postovi

Na vrh