• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

MIO standard F-400

Miki870

Član
Tu od
14 Tra 2019
Poruka
69
Ako kome trebaju željezni kotači, mogu ih prodati. Ja ih ne trebam.
Ovakvi, samo jednom korišteni.
21215
 

brgud

Iskusan lik
Tu od
4 Lis 2013
Poruka
5,495
Brgud, ostavi samo ove dijelove felgi s osovinama, a za vanjsku napravi obruč od okrugle žice fi 16 ili cijevi 3/8", jer kad se ovo napuni, nebuš mogel očistiti.

To ja samo idejno rješenje, mogu staviti dvije pločevine (ove ravne 2 kom x 2cm), i tako sve zatvoriti. Ili pak staviti ih na rjeđe.
Ja imam u planu ovako nesto napraviti.
13 cola i najtanje gume 145.
Kolika bi bila okvirno brzina na asfaltu s tim gumama ?

Trebalo bi izračunati. Izbrojiti okretaje u drugoj brzini x vanjski opseg gume x još nešto ?? = brzina.
 

dobrodol

Član
Tu od
22 Sij 2014
Poruka
92
GOTOVO !!!
Evo metalnih kotača, sopstvena izvedba...
20190726-175654.jpg

20190726-175707.jpg

20190726-175735.jpg
 

Kobra

Novi član
Tu od
29 Stu 2019
Poruka
3
pozdrav!motokultivator f-450 god.proiz.2003 sa cetvorotaktnim motorom g200c.na njemu je karb.delorto italijanski NEISPRAVAN...koji karb.kog proizvodjaca bi bio adekvatna zamena?
 

brgud

Iskusan lik
Tu od
4 Lis 2013
Poruka
5,495
Karb od Honde G200 KEI *HN 30C(A)WF.

Jel ovakav Dellorto u pitanju ?
IMG_20200107_190337[1].jpg
 

zziga

Novi član
Tu od
13 Sij 2014
Poruka
9
Tražim po forumu al nemogu nać ništa o toj kopačici

Uglavnom imam priliku uzet jednu takvu kopačicu, čovjeka koji mi ju nudim znam već 10-tak god. i nikad nisam vidio da je radio sa njom jer u biti i nema vrta. Kaže da kopačica stoji već godinama u nekakvoj šupi konzervirana. Ima navodno za nju gume i motike za kopanje. E sad najviše me brine to šta nije paljena jako dugo. Jel joj to šta može naštetit? Osobno ju još nisam vidio tako da ovo šta sam napisao je ono šta mi je on rekao. Kolko uopće može bit vrijednost te kopačice, na njuškalu ih ima od 2000tkn pa na dalje?
ja imam Mio standard 450 sa motorom starim 2. godine i to 5.5 ks. imam odlične kopačice i gumene kotače sve ispravno garancija,
a trebam za F 600 kopačice.
 

David79

Član
Tu od
9 Pro 2016
Poruka
160
Imam mio standrd f 450 pali i radi normalno, samo preko pola gasa trokira, neradi kako treba. Sto bi joj moglo biti? Motor je g 200 c.
 

bane1978

Iskusan lik
Tu od
7 Velj 2012
Poruka
2,943
Nepoznam konkretni motor,ali provjeri si one polugice i federe na karburatoru,a može biti i koja dizna u karburatoru,najčeće ona centralna
Opiši malo konkrentnije"trokiranje"
 

brgud

Iskusan lik
Tu od
4 Lis 2013
Poruka
5,495
To je motor Mio standard (neka kopija Honde?, ali ni to nisu uspjeli kopirati)! Taj motor ima ovaj Dellorto karburator (koji je na slici nekoliko postova unazad). Druga slaba karika na tom motoru je vanjska bobina, koja je upitna. Znači tu može biti problem na relaciji bobina - karburator- regulator gasa.
 

drazenhonda

Iskusan lik
Premium
Tu od
1 Stu 2010
Poruka
2,701
Motor g200c nije kopija nego po licenci rađen motor, isto kao ferguson i imt.
Nije kinez, pogledaj još zračni filter, možda nije čišćen, a ako je filter u redu skini karburator ako si vičan tome i napravi servis karburatora (operi dizne i karburator u benzinu pa onda proba) i svječicu probaj stavit ako imaš od nekog posudit da je ispravna, ako ne kupi novu svječicu i stavi....
Ja sam imao na hondi taj motor i pokazao se dobar, ja sam ga preopteretio i sad više nije baš dobar, hehe.
 

ulezasanje1

Novi član
Tu od
11 Lip 2019
Poruka
7
Pozdrav! Pomoc prijatelja, neophodna! Vlasnik sam mtk mio standard Honda f420 sa motorom g150. Nekoliko godina nije radila, pa sam je ja proslu jesen osposobio(naravno uz pomoc Vas),zamenio sam ulje u motoru i menjacu, zamenio vazdusni tj uljni filter, svecicu, ocistio karburator kojem je dovod goriva bio zastopan. i posle te moje intervencije on upali bez ikakvih problema. Medjutim neki dan da ga upalim, nece pa nece i nakon dugog mucenja on upali i zavrsim posao, po zavrsetku kad sam mu zamenio moticice tockovima opet nece da upali. Probam juce ista stvar, pogledam svecicu, ocistim je, baca lepo iskru, ponovo skinem karburator i ocistim ga detaljno sa sredstvom za ciscenje, a on i dalje u problemu.Kad sam skinuo vazdusni filter, pri paljenju primetio sam i da baca gorivo iz karburatora prema filteru... ima goriva i na svecici.... pa ako moze neki savet pomoc, bio bih zahvalan! Izvinjavam se ako je bilo slicnih tema, trazio sam posvuda ali nisam nasao.
 

pepapilar

Član
Tu od
12 Stu 2010
Poruka
271
Pregledaj malo postove pisalo se već o tome. Njima je bolest to prelijevanje goriva i to ti je dobro opisano ovdje na forumu. Stvar je u tome da ako imaš taj problem trebaš odmah zatvarati pipu čim ugasiš stroj.
 

ulezasanje1

Novi član
Tu od
11 Lip 2019
Poruka
7
Hvala! pa otprilike se sve svodi na iglicu koju podize plovak(kao raketica mala), kod mene je to cisto, i gumica na vrhu deluje da je ok, ako se to od oka moze zakljuciti. Da li mozda ima neka fora da se tu nesto postela? Da li moze jos nesto da pravi problem? i kako su se pokazali zamenski karburatori kojih ima na kineskim sajtovima, i koji su jeftini cc 10-ak eura, dal to vredi kupiti uopste?
 

brgud

Iskusan lik
Tu od
4 Lis 2013
Poruka
5,495
Kod prvog paljenja otvori špinu goriva (malo sačekaj da se napuni karb), zatvori špinicu i pali. Kod paljenja uvijek gledaj da ti cijeli mtk visi malo nazad. Upali ga i malo pusti da radi u tom položaju, potom ga nagni malo prema napred (ako se ugasi) znači da preljeva. Ako ne upali od tri pokušaja, zatvori špinu, odpusti vijak koji drži filter zraka, i cijeli mtk nagneš nazad da iscuri (eventualni višak goriva) u usisnoj grani. Potom opet pališ i tek kad upali onda otvoriš špinu.
 

ulezasanje1

Novi član
Tu od
11 Lip 2019
Poruka
7
Hvala puno Brgud! Danas sam otprilike radio nesto slicno, prvo mu zavrnem cesmicu pa ga tek onda ugasim, i palio je posle toga bez problema(sa zavrnutom cesmicom pa kad upali pustim i gorivo), doduse bio mi je nagnut prema napred. Jedina stvar sto me brine da mi prelito gorivo nije doslo do ulja, posto kad sam proveravao ulje imao sam utisak da smrducka na benzin, a nivo ulja cini mi se da se nije povecao i da deluje mi da je ulje dosta zacrnjeno s obzirom da nije radio vise od sat vremena od poslednje zamene, koliko je ta pojava moguca? I koliko je uopste pametno raditi na taj nacin u smislu da ne upropastim motor ili sl. Da li bi resio problem zamenom iglice (raketice) na plovku, ili eventualno kupovina zamenskog karburatora ili onih kineskih sa aliexpresa? Hvala puno! :)
 
Posljednje uređivanje od moderatora:
Na vrh