Na slici ti je označen položaj kuglica i bubrežnoga. Kuglica utvrđivača bi trebala biti 6,35 mm koliko znam (sad napamet).
Prodaja kuglice br.8, 6.35, 1/4" MIO rezervni dijelovi. Namijenjena motoru Honda G200C, za motokultivator F620.
www.agro-honor.hr
Tek sad vidim da si mi gore fino napisao postupak rastavljanja, ali kako sam napravio pauzu, zaboravio sam na to...
Uglavnom rastavio sam polutke mjenjackog sklopa bez prethodnog odvijanja šarafa koji drži kuglicu, pa su se zato vjerojatno prosule unutra.
Sada sam pronašao obje kuglice i obje oprugice koje drže kuglice, te naravno zatezač lanca.
Ono što me zbunjuje je to da na obje polutke mjenjača imaju jednake rupe za ove kuglice pa mi nije jasno zašto? Je li svejedno u koju polutku stavim kuglice sa oprugama ili te rupe na drugoj polutki imaju neku drugu funkciju?
Uglavnom, zasad ne vidim nikakvih oštećenja vidljivih okom. Lanac je OK, zupčanici isto izgledaju očuvano, ležajevi osim jednog 6203 (onog srednjeg) svi izgledaju dobri. Samo je taj jedan 6203 bio malo čudan kad sam ga uzeo u ruku i zavrtio. Vrtio se u jednu stranu a u drugu nije htio taman kao da ima oprugu unutar sebe... Najvjerojatnije onda da njega trebam promijeniti.
E da, još jedan problemičić... nema šarafa na dnu mjenjača za ispuštanje ulja, nego je umjesto šarafa nekad davno ta rupa popunjena nekakvom masom, koju sam ja naravno izvadio... Zna li itko točne dimenzije tog šarafa na dnu mjenjača koji služi za ispuštanje ulja?
Evo par slika.
I da... Jedan sam semering na donjoj osovini od noževa uspio skinuti, a drugi se baš jako drži pa ne uspjevam...
Trebam li mijenjati te semeringe ako dobro drže ulje. Inače nisam primjetio gubljenje ulja iz mjenjača... Možda sada bude problem ako umjesto dihtunga kojeg nemogu naći stavim crveni silikon za zaptivanje?
Šta bi mi vi savjetovali šta da promijenim ako mi sve izgleda OK? Treba li neke dijeoove promijeniti iz predostrožnosti? I smijem li umjesto dihtunga mjenjača staviti saptivajući silikon?