Brzina kamena je uvjek ista.Jedino ak je veči kamen onda obodni dio prelazi veči put.Ako je kamen veči onda su i kanali duži a dio za fino sitnjenje je približno iste širine.
ITP, jel to firma TEHNOPAN?e ovo je bitno. interesantno. a koji je srednji promjer kamena po kojem se treba ravnati?
mi smo danas počeli rastavljati dio mlina koji odvaja brašno (nema fotki dok ne sredim laptop, jbg). ugl, stari je našao neki broj od neke firme iz sesveta (mislim), navodno imaju svilena sita, pa ako se informacija pokaže točna, bit ćete obavješteni. za sada je u planu promjeniti sve drvene elemente i napraviti nove izlaze za brašno. . .
Da, samo za papire nije trebalo izdvojiti pol vrijednosti objekta kao današnjih dana, pa su ih zato ljudi i imali.@zwer, kad je to rađeno? meni se čini negdje 30-ih, možda i ranije. obožavam zidane nadvoje, pogotovo ciglene. a to za dozvolu me ne čudi, nekad je to bilo normalno, ja imam sve papire djedove kuće, štaglja i štale iz '64, a vidio sam i negdje dokumentaciju kuće koju je pradjed pravio 40-ih. ali očev prijatelj ima građevinsku dozvolu i pravilnik o održavanju okućnice nekog svog šukundjeda iz polovine 19-og stoljeća. nekad smo bili europa u punom smislu...
Nanjuši i ostatak ja sam zainteresiran .Slučajno sam nanjušil dva kamena (gornji i donji) promjera cca 90 centimetara u dobrom stanju.
Ako koga zanima mislim da nebu pretjerano
Ostatak je istrunul i odnjela voda, samo to nije uspjela odnjeti. Ivađeni su van na "suho"Nanjuši i ostatak ja sam zainteresiran .
samo mi javi lokaciju na privat , da to čudo pogledam u živo i vidim što se može napravit . .mislim da mi je to dosta blizu .evo "mog" milna
negdje 80-tih kad je gazda išao u penziju stavio je ključ u bravu i od tad stoji...
što je interesantno imamo sve papire od građevinske, uporabne, papira vođenih godinama, statistike itd....
vidi se nažalost i to, da su ti mlinovi radili danonočno za brašno , ali zadnjih 30tak godina sve smo zanemarili , jer nam su trgovci dopelali sve iz ''svijeta beloga''